Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Νέα πραγματικότητα

Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες, η ελληνική κοινωνία βιώνει μία νέα οικονομική πραγματικότητα. Οι ανατιμήσεις σε ενέργεια, καύσιμα, προϊόντα και άλλα αγαθά, έχουν φέρει τα… πάνω-κάτω σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται και τον προϋπολογισμό τους να εκτροχιάζεται στην προσπάθειά τους να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις.

Καλούνται έτσι να προσαρμοστούν σε αυτήν την πραγματικότητα, μειώνοντας ή “κόβοντας” κάποιες δαπάνες, για να μπορέσουν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, να βάλουν βενζίνη ή να αγοράσουν τα απαραίτητα τρόφιμα.
Το ενεργειακό κόστος, παρά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις παραμένει δυσβάσταχτο και αναμένεται να διατηρηθεί ψηλά, τουλάχιστον για ολόκληρο το 2022.
Γεγονός, που με τη σειρά του φέρνει σε επίπεδα ρεκόρ και τον πληθωρισμό, ενώ ήδη εκφράζονται φόβοι και για νέο μπαράζ ανατιμήσεων από τον Σεπτέμβριο σε δεκάδες προϊόντα.

Η κυβέρνηση προετοιμάζει την ίδια ώρα νέα μέτρα και ενισχύσεις για όπου υπάρχει ανάγκη και κυρίως για τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.
Το νέο πακέτο μέτρων αναμένεται να “κλειδώσει” έως το τέλος Αυγούστου, ώστε να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις διά στόματος του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εν αναμονή για να τις ακούσουμε!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα