Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νέα παράταση για την παράκαµψη Τοπολίων!

» Μετατίθεται η ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2024 και… βλέπουµε

∆έκα χρόνια 
συµπληρώθηκαν από 
τον διαγωνισµό για 
τον δρόµο 9 χιλιοµέτρων

Συµπληρώθηκαν 10 χρόνια από την πραγµατοποίηση του διαγωνισµού για το έργο των 9 χλµ. που θα έβαζε τέλος στην επικίνδυνη και δύσκολη διαδροµή προς τα ορεινά της Κισσάµου, το δυτικό Σέλινο και το Λαφονήσι και µε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης µετέφερε την ολοκλήρωση του από τα τέλη του 2023 στα τέλη του 2024!
Ειδικότερα σε ερώτηση των “Χ.ν.” στον κ. Περιφερειάρχη µε αφορµή την επίσκεψη του στην Κίσσαµο για το Φεστιβάλ Γεύσεων και Τέχνης, για το αν το έργο τελικά παραδοθεί στα τέλη 2023 όπως έχει δεσµευτεί πολλές φορές η Περιφέρεια, ο κ. Αρναουτάκης απάντησε ότι «υπήρχαν όµως µια σειρά προβληµάτων που τα γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά, γιατί πάντα γίνεται αυτή η ερώτηση όταν είµαστε στην Κίσσαµο και είναι πολύ σωστό. Υπήρχαν πάρα πολλά προβλήµατα µε τα ακραία καιρικά φαινόµενα, δόξα τω θεώ βρήκαµε τις χρηµατοδοτήσεις και το έργο προχωράει ικανοποιητικά. Θεωρώ ότι στο τέλος του 2024 το έργο θα είναι ολοκληρωµένο».
Μετά τα προβλήµατα µε την απορρόφηση των χρηµάτων τα πρώτα χρόνια των εργασιών, τις ζηµιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία του 2018 και του 2019, την αύξηση του προϋπολογισµού µε µια σειρά από αναθεωρή
σεις, τη µη ύπαρξη χώρου για την εναπόθεση των µπαζών, το τελείωµα του έργου της παράκαµψης Τοπολίων µετατίθεται για τα τέλη του 2024.

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ

Ήταν αρχές Ιουνίου του 2018, όταν σε επίσκεψη του στον χώρο του εργοταξίου ο κ. Αρναουτάκης είχε δηλώσει τότε στα “Χ.ν.”: «Το έργο είχε µια εµπλοκή που ξεπεράσθηκε µε θετικές παρεµβάσεις και δουλεύεται τώρα µε πολύ γρήγορους ρυθµούς. Στα τέλη της άνοιξης- αρχές καλοκαιριού του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί».

Τον Νοέµβρη του 2021, απαντώντας στους κατοίκους των Τοπολίων που διαµαρτύρονταν για την πολυετή καθυστέρηση, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής αναφέρθηκε στους λόγους καθυστέρησης του έργου. Μας είπε πως «οι γεωλογικές µελέτες που απαιτήθηκαν λόγω των καταστροφών από τη θεοµηνία του 2019, φτάνουν στο τέλος τους και το έργο θα προχωρήσει µε εντατικούς ρυθµούς και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2023».

Σε συνέντευξη του στα “Χ.ν.” τον Ιανουάριο του 2023 ο κ. Αρναουτάκης και σε ερώτηση µας για το αν το έργο παραδοθεί στο τέλος του 2023, σηµείωσε πως «όλα είναι πιθανά, θέλουµε να παραδοθεί», ενώ στις 15 Ιουνίου πάλι του 2023 σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενηµέρωσης δήλωσε: «Έγινε µια υπεράνθρωπη προσπάθεια από τον Νίκο Καλογερή για να πάρουµε κάποια περιβαλλοντικά θέµατα, για τη µεταφορά των υλικών (διαχείριση προϊόντων εκσκαφής), ξεκαθαρίστηκε και πιστεύω ότι µέχρι τέλος του χρόνου θα έχουµε την ολοκλήρωση του έργου. Νοµίζω ότι µε µια πίεση του αναδόχου µπορεί να γίνει. Αλλά το βασικό ήταν το ξεµπλοκάρισµα που το έτρεξε ο Ν. Καλογερής και οι υπηρεσίες µας. Υπήρξαν πάρα πολλά προβλήµατα σε όλη τη διάρκεια του έργου, είχαµε καιρικές καταστροφές, ακραία καιρικά φαινόµενα όµως τώρα – δόξα τω θεώ- , βρισκόµαστε στο τέλος».

Είναι χαρακτηριστικό πως µετά τον διαγωνισµό και την υπογραφή της σύµβασης το έργο προβλέπονταν ότι θα ολοκληρωνόταν στις 20/10/ 2015!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα