Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Νέα εθελοντική ομάδα στον Δήμο Χανίων

Ετοιμοι για προσφορά υγειονομικής φροντίδας και πρώτων βοηθειών, πρόθυμοι να συμβάλουν σε κάθε ανάγκη είτε πρόκειται για φυσική καταστροφή, είτε για μια διάσωση, είναι οι εθελοντές της “Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Χανίων” παράρτημα της ΕΠΟΜΕΑ, που τους τελευταίους μήνες έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στα Χανιά.

ΤΡΕΙΣΜΑΖΙ
H επίλεκτη Ομάδα είναι καταχωρημένη στα μητρώα της Πολιτικής Προστασίας και με 25 άτομα στα Χανιά έχει ξεκινήσει τις εκπαιδεύσεις και τις ενημερώσεις.
«Ξεκινήσαμε με εκπαιδεύσεις δικές μας αλλά και φορέων, συμμετέχουμε σε ασκήσεις, καλύπτουμε υγειονομικά εκδηλώσεις. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε σχολείο για τη διάσωση στο υγρό στοιχείο αλλά και στον ορεινό όγκο» μας εξηγεί ο Μάνος Βαβουράκης μέλος της ομάδας, που σημειώνει πως το παράρτημα Χανίων έχει την αμέριστη υποστήριξη της ΕΠΟΜΕΑ και συνεργάζεται με άλλες ομάδες της όπως αυτή του Αιγάλεω.
«Η εκπαίδευση μας γίνεται από εξειδικευμένους, ειδικούς και επιστήμονες και θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα σε διάφορους τομείς. Από τον Οκτώβριο θα εκπαιδευτούμε και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χανίων» δηλώνει η εθελόντρια κ. Χριστοφία Μπουντρογιάννη, ενώ ο επίσης εθελοντής Γιώργος Τωμαδάκης λέει πως «το ενδιαφέρον είναι ότι συνέχεια μαθαίνουμε, συνέχεια γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα»

 

 

Ρωτάμε τα μέλη της Ομάδας για τους λόγους που αποφάσισαν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο αντικείμενο, να αφιερώσουν τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους χωρίς καμία απολαβή.
«Ξεκίνησα γιατί ήθελα να μάθω πράγματα για μένα. Αν συμβεί κάτι σε εμένα, στους οικείους μου. Ολοι έχουμε βρεθεί σε κάποιο περιστατικό όπου να παρακαλούσαμε να είναι και κάποιος που να γνωρίζει γιατί δεν γνωρίζαμε εμείς!» απαντάει η κ. Μπουντρογιάννη, ενώ ο Μ. Βαβουράκης συμπληρώνει πως «προσωπικά ξεκίνησα για τη γνώση, γιατί ήθελα να μάθω κάποια πράγματα για τις πρώτες βοήθειες. “Κόλλησα” όμως και βλέπω ότι κάνεις κάτι πολύ δημιουργικό, μπορεί να μην έχεις απολαβές αλλά κερδίζεις εμπειρίες και βέβαια η αίσθηση ότι προσφέρεις».
«Ως Ομάδα γνωριζόμαστε πολύ καιρό για αυτό συμφωνήσαμε όλοι ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι που να προσφέρει στην πόλη μας» είναι το σχόλιο του Γιώργου Τωμαδάκη.
Στα “συν” της ομάδας σύμφωνα με τους εθελοντές ότι «σε αφήνει ελεύθερο να εκπαιδευτείς μέχρι το σημείο όπου μπορείς να δώσεις τον ελεύθερο χρόνο σου».
Όπως μας λένε οι άνθρωποι της υπάρχει άριστη συνεργασία με το Δήμο, την Περιφέρεια, την Πυροσβεστική και τους υπόλοιπους φορείς, ενώ έχουν τη βοήθεια χορηγών για θέματα που αφορούν τον εξοπλισμό τους κα.

Ημερίδα για την Πολιτική Προστασία
Το ερχόμενο Σάββατο στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται η ημερίδα με τίτλο «Πολιτική Προστασία, Εθελοντισμός, Μέτρα Αυτοπροστασίας». Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• Ξανθουδάκης Γεώργιος: Χαιρετισμός. (Αντιδήμαρχος Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας & Πυροσβεστικού Σταθμού, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών).
• Δασκαλάκη Μαρία: «Πολιτική Προστασία στο Δήμο Χανίων». (Εκπρόσωπος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων).
• Βερυκοκίδης Ιωάννης: «Δράσεις και Πεδίο Δράσης του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων». (Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.E. Χανίων).
• Καρατζάς Γεώργιος:«Παρουσίαση του Προγράμματος ERMIS-F: Διαδικτυακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Κινδύνων – Πλημμύρες». (Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης).
• Κοκολάκης Κων/νος: «Πολιτική Προστασία- Εθελοντισμός – Μέτρα Αυτοπροστασίας». (Πρώην Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας & Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα