Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Νέα έργα στο κέντρο της πόλης

Το έργο ανάπλασης των 30 οικοδομικών τετραγώνων που περικλείονται στους δρόμους Καραϊσκάκη, Κυδωνίας, Μ. Μπότσαρη, Κισσάμου υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμος Χανίων και η εργολαβική εταιρεία. Το έργο με προϋπολογισμό 7 εκ. ευρώ (Ταμείο Ανάκαμψης) έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

Για μια «μεγάλη ημέρα για τους δημότες και τη δημοτική αρχή» έκανε λόγο ο γ.γ. του Δήμου Χανίων κ. Γ. Φραγκιαδάκης συμπληρώνοντας πως πρόκειται για «ένα μεγάλο έργο που η δημοτική αρχή δούλεψε τα τελευταία δύο χρόνια με προσπάθειες επίπονες, δουλειά, σκληρή και πρόγραμμα. Ένα έργο που δεν έχει προηγηθεί στο παρελθόν στα Χανιά που το διεκδικήσαμε όλοι μαζί με το προσωπικό του Δήμου, τις τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες προκειμένου ο Δήμος να λάβει τη χρηματοδότηση των 8 εκ. ευρώ από το “Ταμείο Ανάκαμψης”. Σε χρόνο ρεκόρ – δύο χρόνια – ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και υπογράφουμε τη σύμβαση».
Στη συνέχεια παρατήρησε πως η ανάπλαση αυτή θα αναβαθμίσει την περιοχή εκτέλεσης του έργου και θα έλθει να προσθέσει αξία στην ποιότητα ζωής των πολιτών.
Αναφορικά με φόβους κατοίκων της περιοχής ότι θα χαθούν πολλές θέσεις στάθμευσης, μάλιστα έχει γίνει αναφορά και για 500, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Γιώργος Ευθυμίου απάντησε ότι «ο αριθμός αυτός δεν ισχύει, δεν ξέρω αν είναι και όλα τα αυτοκίνητα στην περιοχή 300, μειώνεται όχι σημαντικά ο αριθμός της στάθμευσης γιατί αυξάνονται το πλάτος το πεζοδρομίων».
Στα πλαίσια του έργου θα υπογειοποιηθεί το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΥΑΧ θα αντικαταστήσει τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων. Η επιφάνεια παρέμβασης είναι τα 35.000 τ.μ.
«Είναι μια πολύ υποβαθμισμένη περιοχή με προβλήματα προσβασιμότητας, με πεζοδρόμιο ελάχιστου πλάτους (από 50 εκ. έως ανύπαρκτα, με σοβαρές ανισοσταθμίες σε αυτά), με φωτισμό ανύπαρκτο σε κάποια σημεία, σοβαρά προβλήματα στο οδόστρωμα και στα δίκτυα. Τα πεζοδρόμια διαπλατύνωνται στα 2,50 μ. παραμένει μια λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,50 μ., γίνεται αναδιάταξη των χώρων στάθμευσης με παρόδια στάθμευση, δημιουργούνται στα σημεία που επιτρέπεται pocket park (πάρκα γειτονιάς), τοποθετείται νέος φωτισμός, αντικαθίσταται το οδόστρωμα, αυξάνεται η φύτευση από 82 δέντρα και φυτά στα 246 κα.» ανέφερε ο κ. Ευθυμίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

 1. μπορεί να μας πει κάποιος τα αυτοκίνητα τους οι κάτοικοι της περιοχής που γίνεται η ανάπλαση που θα τα πάνε??
  ανάπλαση χωρίς χώρους σταθμευσης των μόνιμων κατοίκων?
  εκτός και αν τα πάμε στο Καστέλλι!!
  μπράβο στους μελετητές και στο Κο δήμαρχο!!!
  θα ξεκινήσουν λένε τον άλλο μήνα που είναι και οι δημοτικές;!!!!!

 2. μείωση χώρων στάθμευσης στους δρόμους ανάπλασης !!
  έχει λάβει υπόψη του ο κος Δήμαρχος
  ότι σε αυτούς τους δρόμους υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι με αυτοκίνητα!!!
  μάλλον όχι!!
  Να μην πω για γράψιμο…..
  Εκτός και εάν έχει καλύτερη πρόταση!!!
  Μια λύση είναι το Καστέλλι!!!!

  .

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα