Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Νέα έργα στην Κρήτη

Νέα έργα μέσω Ε.Σ.Π.Α. στην Κρήτη προανήγγειλε από τα Χανιά ο αναπληρωτής υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σημειώνοντας ότι η Κρήτη είναι η 2η Περιφέρεια της χώρας στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πως στο νησί υπήρξε αύξηση του ορίου πιστώσεων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος βρέθηκε στα Χανιά το Σάββατο, συμμετέχοντας στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Ν. Χανίων της Δημοκρατικής Παράταξης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. Η επίσκεψη του κ. Κωνσταντινόπουλου εντασσόταν στο πλαίσιο του συντονισμού για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης που προσδιορίζεται χρονικά στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ώστε να κινητοποιηθούν οι ανά την Περιφέρεια Νομαρχιακές Επιτροπές και τοπικές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο αναπληρωτής υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ερωτηθείς από τα “Χ.Ν.” σχετικά με την απορρόφηση του Ε.Σ.Π.Α. στην Κρήτη και τη νέα προγραμματική περίοδο ανέφερε: «Η απορροφητικότητα του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. στην Κρήτη πάει πολύ καλά. Ισως είναι από τα καλύτερα προγράμματα της Περιφέρειας Κρήτης και αξίζουν συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη.

Τα κονδύλια που έχουν μείνει να απορροφηθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου είναι έργα με νομικές δεσμεύσεις και δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουμε χρήματα στις Βρυξέλλες. Εχουμε τη μεγάλη δράση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που η απορροφητικότητα πάει εξαιρετικά στην Κρήτη και νομίζω πως είναι η δεύτερη περιοχή της χώρας που πάει τόσο καλά». Σύμφωνα με τον ίδιο το προηγούμενο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α., αφορούσε 1.100 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κρήτη γνωστοποιώντας ότι «έχουμε πάρει μία σημαντική πρωτοβουλία για τα “κόκκινα” δάνεια και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που πρόκειται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες. Αυτό θα δώσει μεγάλη “ανάσα”. Επίσης, μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα “βγάλουμε” μία μεγάλη δράση σχετικά με τη νέα επιχειρηματικότητα μέσω των εμπροσθοβαρών δράσεων του Ε.Σ.Π.Α. Ακόμη θα λειτουργήσουμε με καλύτερο τρόπο τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε από τα διαρθρωτικά ταμεία να πάρουμε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή επιτροπή και μέσα απ’ αυτά να γίνεται η επιδότηση του επιτοκίου. Είναι δύσκολη η προσπάθεια, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε». Παράλληλα, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Κρήτης «έχει στείλει εμπροσθοβαρείς δράσεις, τις οποίες θα υλοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον. Μετά από συνεργασία με τον κ. Αρναουτάκη κάναμε αύξηση του ορίου πιστώσεων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την Κρήτη με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ επιπλέον. Αυτήν τη στιγμή εκτιμώ ότι υπάρχουν περίπου 300 εκατ. ευρώ αναπορρόφητα».

«ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ»

Για την επίσκεψή του στα Χανιά και τις ενέργειες συντονισμού για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε: «Εχουμε λάβει την πρωτοβουλία ως ΠΑΣΟΚ για να συνενωθεί η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη και στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε στα Χανιά, ώστε να υπάρξει επικοινωνία με τους πολίτες, αλλά και με τα στελέχη. Εμείς έχουμε μία συνεπή πορεία ως παράταξη μέχρι σήμερα, μία συνεπή πορεία που βγάζει τη χώρα απ’ το αδιέξοδο. Δεν σκίσαμε ποτέ τα μνημόνια, ούτε τα διαγράψαμε με ένα άρθρο σε ένα βράδυ. Παρόλα τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν -και είμαστε εδώ για να τα συζητήσουμε- συνεχίζουμε να έχουμε μία συνεπή πορεία». «Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο στους ψηφοφόρους ενός κόμματος. Υπάρχουν ψηφοφόροι μας που έφυγαν και ψήφισαν Ν.Δ. στις εκλογές ή έχουν πάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως κλείνει αυτός ο κύκλος του ψέματος, που όλοι γνωρίζουν τη συνέπεια που συμπεριφερθήκαμε εμείς τα τελευταία χρόνια, παρά το πολιτικό κόστος χωρίς να φοβηθούμε. Διότι ό,τι κάνουμε είναι προς όφελος της χώρας μας για ένα μέλλον με ανάπτυξη, απασχόληση, με μεταρρυθμίσεις που θα την κάνουν μία πραγματική ευρωπαϊκή χώρα» τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος. «Φιλοδοξία μας είναι η Δημοκρατική Παράταξη να προχωρήσει και να συνενώσει δυνάμεις», ανέφερε από την πλευρά της η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρύσα Χαριτάκη που κάλεσε τους πολίτες, τα κινήματα και τις κινήσεις που βρίσκονται στον χώρο της κεντροαριστεράς να συσπειρωθούν γύρω απ’ τη Δημοκρατική Παράταξη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα