Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Νέα διεθνή επιτυχία για το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Στο Διεθνή διαγωνισμό SlideWiki για τη δημιουργία πρωτότυπου εκπαιδευτικού μαθήματος με τίτλο «Διαλειτουργικότητα στην Ηλεκτρονική Υγεία» κέρδισε η ομάδα του ΙΤΕ.

.Το βραβείο έλαβαν τα μέλη της ομάδας του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Δημήτριος Γ. Κατεχάκης, Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη και Ιωάννης Καρατζάνης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «το διαδικτυακό μάθημα δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού SlideWiki και είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: https://slidewiki.org/deck/123176/interoperability-in-ehealth
Τα μέλη της ομάδας έδωσαν συνέντευξη στο SlideWiki (https://slidewiki.eu/) η οποία είναι διαθέσιμη (στα αγγλικά) στην ακόλουθη ιστοσελίδα: https://slidewiki.eu/2018/12/12/read-the-interview-of-dimitrios-g-katehakis-angelina-kouroubali-and-ioannis-karatzanis-winners-of-slidewikis-open-courseware-competition/
Το μάθημα απευθύνεται στο κοινό που επιθυμεί να ενημερωθεί για τις βασικές αρχές διαλειτουργικότητας και τη σημασία της. Στο μάθημα παρουσιάζονται οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την προώθηση της διαλειτουργικότητας στον Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα στην Υγεία.

Αναλύονται βασικά πρότυπα και προφίλ ολοκλήρωσης, καθώς και μέθοδοι για την αξιολόγηση της ωριμότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών σχετικά με την διαλειτουργικότητα. Oι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σύνδεση της διαλειτουργικότητας στην ηλεκτρονική υγεία με την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά (Digital Single Market) καθώς και τη δυνατότητα προώθησης των διασυνοριακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας για τους ευρωπαίους πολίτες. Το μάθημα είναι συμβατό με τη μεθοδολογία «Easy-To-Read» για την υποστήριξη χρηστών με αναπηρίες.
Το SlideWiki είναι ένα εργαλείο διαδικτυακής προβολής διαφανειών που προσφέρει στους χρήστες την ευκαιρία σχεδιασμού, δημιουργίας και παρουσίασης μαθημάτων με ελεύθερη πρόσβαση προς όλους. Διευκολύνει τις κοινότητες εκπαιδευτών να δημιουργούν, να μοιράζονται, να επαναχρησιμοποιούν και να εξελίσσουν εκπαιδευτικό περιεχόμενο με έναν πραγματικά συνεργατικό τρόπο. Οι υπάρχουσες παρουσιάσεις μπορούν να εισαχθούν και να μετατραπούν σε διαδραστικά μαθήματα χρησιμοποιώντας HTML. Οι διαφάνειες μπορούν να συμπληρώνονται με σχόλια, συνδέσμους με πηγές και υλικό, καθώς και ερωτήσεις που βοηθούν τους μαθητές.
Το ΙΤΕ είναι κορυφαίο ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας που τα τελευταία χρόνια έχει εδραιώσει σημαντικά τη θέση του στο χώρο της ηλεκτρονικής υγείας και της υπολογιστικής βιοιατρικής με την ανάπτυξη συστημάτων υπολογιστικών μεθόδων, τεχνολογιών και εργαλείων στην ευρύτερη περιοχή της εξατομικευμένης, προγνωστικής και προληπτικής ιατρικής. Το ΙΤΕ-ΙΠ διακρίνεται για την εφαρμοσμένη έρευνα και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Ως αποτέλεσμα αυτού, ένα πλήθος εργαλείων και εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί κατά το παρελθόν λειτουργούν σήμερα σε μεγάλο αριθμό μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα, στην πλειονότητά τους ως τμήματα ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων, πλήρως διασυνδεδεμένων με εθνικές υποδομές αλλά και εφαρμογές τρίτων παρόχων»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα