Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Νέα αποστολή βοήθειας από τον Ερυθρό Σταυρό Χανίων

Στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Ένα ολόκληρο φορτηγό, με νερό κυρίως, απέστειλε ο Ερυθρός Σταυρός Χανίων στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας! Ήταν το δεύτερο φορτίο που στάλθηκε αυτές τις ημέρες χάρις στις προσπάθειες των εθελοντών και των Χανιωτών που στηρίζουν την ανθρωπιστική οργάνωση.

«Πέρα από την επικοινωνία με τον Κεντρικό Ερυθρό Σταυρό που είχε και την κύρια ευθύνη της μεταφοράς της βοήθειας στους πλημμυροπαθείς, επικοινωνούσαμε συνέχεια με τα τμήματα μας στις πληγείσες περιοχές, Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο, Καρδίτσα έτσι ανιχνεύαμε τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων εκεί» ανέφερε ο κ. Στέλιος Καλαϊτζάκης προέδρος του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ερυθρού Σταυρού Χανίων.
Η πρώτη βοήθεια του Ε.Σ. Χανίων αφορούσε νερό και είδη υγιεινής και σε δεύτερη φάση συνέχιζε να μαζεύει κυρίως νερό που στάλθηκε αυτές τις ημέρες.
«Κάναμε μια πολύ ορθολογική διαχείριση. Μετά το πρώτο διάστημα που διάφοροι φορείς έστελναν πράγματα κάναμε λίγο “κράττει” και επανήλθαμε την εβδομάδα που τελειώνει με μεγάλες ποσότητες νερού φετινής παραγωγής. Και αυτό γιατί στις περιοχές αυτές η ύδρευση δεν θα αποκατασταθεί εύκολα έχουν πάθει μεγάλη ζημιά οι υποδομές ύδρευσης και οι πηγές. Στείλαμε και τρόφιμα αλλά δώσαμε έμφαση στο νερό που είναι είδος πρώτης ανάγκης» εξηγεί ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Χανίων.
Παράλληλα ο κ. Καλαϊτζάκης ευχαριστεί όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού. «Ήταν συγκινητική η προσφορά των συνανθρώπων μας, ήλθαν γονείς με τα παιδιά τους, ήλθαν και σχολεία και πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας» καταλήγει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα