Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Νατοϊκά… καουµποϊλίκια στην παλιά πόλη των Χανίων (φωτ. & βίντεο)

» Μεθυσµένος Αµερικανός στρατιώτης προκάλεσε επεισόδιο και προσήχθη
» Προκλητική η συµπεριφορά του απέναντι στους Έλληνες αστυνοµικούς

Επεισόδιο µε Αµερικάνο ναύτη σηµειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της ∆ευτέρας στο ενετικό λιµάνι των Χανίων, µε αποτέλεσµα να προσαχθεί από αστυνοµικούς που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν αµέσως στο σηµείο.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, πρόκειται για ναύτη του αεροπλανοφόρου “USS Gerald Ford” των ΗΠΑ, ο οποίος κυκλοφορούσε µεθυσµένος στο ενετικό λιµάνι όταν, ξαφνικά, µπήκε σε µπαρ της παλιάς πόλης και άρχισε να ενοχλεί παρέες που απολάµβαναν το ποτό τους: Μια παρέα φοιτητών και ένα ζευγάρι.
Στη συνέχεια, στην οδό Κανεβάρο, φέρεται ότι επιτέθηκε σε έναν νεαρό, ο οποίος πάντως δεν έκανε επίσηµη καταγγελία και σε έναν φοιτητή από την παρέα που λίγη ώρα πριν ήταν στο µπαρ.
Ειδοποιήθηκε η Αµεση ∆ράση της Αστυνοµίας και περιπολικό έσπευσε στο σηµείο.
Ο ναύτης δεν δίστασε να αντισταθεί και στους αστυνοµικούς, οι οποίοι τον προσήγαγαν καθώς η συµπεριφορά του φαινόταν επικίνδυνη για τη σωµατική ακεραιότητα των περαστικών. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος του Αµερικανού… καουµπόϊ µε τους Έλληνες αστυνοµικούς, τον οποίο κατέγραψαν τα “Χανιώτικα νέα” σε βίντεο στο www.haniotika-nea.gr.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

O Αµερικανός προκαλεί τους αστυνοµικούς, λέγοντάς τους ότι «Θα πάτε φυλακή… Εσείς θα πάτε φυλακή… Θέλω να µιλήσω µε το ΝΑΤΟ, δεν έχετε δικαίωµα να µε συλλάβετε». Στη συνέχεια, κι αφού την ώρα που 4 αστυνοµικοί προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες, βγαίνει το ένα παπούτσι του και προκλητικά απευθύνεται στους αστυνοµικούς: «Βάλε µου το παπούτσι µου τώρα. Τώρα θα µου βάλεις το παπούτσι µου».
Σύµφωνα µε πληροφορίες, στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι αξιωµατικοί ασφαλείας του αεροπλανοφόρου οι οποίοι και τον παρέλαβαν καθώς δεν κατατέθηκε µήνυση για το περιστατικό.

Η Άμεση Δράση προσήγαγε τον μεθυσμένο Αμερικανό.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Ένας από τους φοιτητές που ήταν στην παρέα, ο ∆. Ο. από την Κύπρο, εξιστόρησε στα “Χανιώτικα νέα”:
«Πίναµε το ποτό µας όταν ήρθε (ο ναύτης) και ξεκίνησε να παραµιλάει και να παρενοχλεί κόσµο. Επειδή οι κοπέλες στην παρέα ένιωσαν ανασφάλεια, του είπα ότι ο κόσµος δεν νιώθει άνετα και του ζήτησα να µην ενοχλεί την παρέα. Αυτός συνέχισε. Φώναζε να κλείσει η µουσική. Μετά πήγε σε ένα ζευγάρι και έκανε τα ίδια και φώναζε ότι είναι ο… δάσκαλος που θα µας µάθει… οικονοµικά. Έλεγε ασυναρτησίες. Το ζευγάρι έφυγε και βγήκε έξω και το ακολουθούσε. Βγήκαµε και εµείς, µη γίνει κάτι. Εκείνος, θύµωνε περισσότερο. Μέχρι να έρθει το 100, έριξε µπουνιά σε έναν άνθρωπο. Εµένα προσωπικά µε έσπρωχνε και µάλιστα πιο έντονα για να µε ρίξει. Ευτυχώς ήρθε το 100. Ήρθαν οι αστυνοµικοί. Στην αρχή ρώτησαν το παιδί που ήταν χτυπηµένο αν θα του κάνει καταγγελία. Το παιδί δεν ένιωθε άνετα. Στο τέλος κατέληξαν να τον προσάγουν. Αυτός αντιστάθηκε».
Πάντως, αυτές τις µέρες τα Χανιά και ιδιαίτερα το ενετικό λιµάνι, έχει γεµίσει από τους αξιωµατικούς και τους ναύτες του “USS Gerald Ford” το οποίο θα βρίσκεται µέχρι αύριο Τετάρτη στη βάση της Σούδας.
Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι Αµερικάνοι διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία και σε ακριβά διαµερίσµατα τύπου airbnb και διασκεδάζουν σε µαγαζιά του ενετικού λιµανιού.
Στο αεροπλανοφόρο επιβαίνουν πάνω από 5000 αξιωµατικοί και ναύτες.
Ο λόγος που το “USS Gerald Ford” ήρθε στα Χανιά είναι η αναψυχή και ξεκούραση του πληρώµατός του.

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

Ενα ακόμη περιστατικό καταγγέλει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων σε ανακοίνωσή της στην οποία κάνει λόγο για μεθυσμένους Αμερικανονατοϊκούς στρατιώτες που επιτέθηκαν σε δύο 15χρονες!

Όπως αναφέρει αναλυτικά:

«Να φύγουν τώρα οι δολοφόνοι των λαών από την πόλη μας!
Την ώρα που η πόλη μας μα και ολόκληρη η Ελλάδα σείεται από τις διαδηλώσεις χιλιάδων λαού που απαιτεί να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, να μην έχει καμιά εμπλοκή η χώρα μας σε αυτό το μακελειό, αυτήν ακριβώς την ώρα κατέπλευσε στη Σούδα, το αεροπλανοφόρο “USS Gerald R. Ford” για αναψυχή των Αμερικανών στρατιωτικών του!
Και πριν περάσει ούτε ένα 24ωρο από την παραμονή τους εδώ, αφού πρώτα απαγορεύτηκε στους κατοίκους της πόλης η χρήση της οδού Πλουμιδάκη, μεθυσμένοι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε δυο 15χρονα κορίτσια με χαστούκια και μπουνιές, στην περιοχή του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων! Και δεν είναι η πρώτη φορά! Όποτε κι αν βρεθούν εδώ για την αναψυχή τους το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο με τους μεθυσμένους στρατιώτες να επιτίθενται σε περαστικούς, να αλωνίζουν στις γειτονιές μας βρίζοντας και προκαλώντας, να αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας!
Φτάνει πια! Ως εδώ!
Είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας, οι φονιάδες των παιδιών του Παλαιστινιακού λαού!
Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να τους μαζέψουν!
Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να δώσει τη δική του απάντηση σε όλα αυτά, μέσα από τον αγώνα του για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού, να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου από τη Σούδα και τη χώρα μας γενικότερα, να ξεκουμπιστούν οι φονιάδες των λαών από την πόλη μας!».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σε αντίστοιχη καταγγελία προχωρά κι ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, για το «απαράδεκτο περιστατικό βίας που έλαβε χώρα το Σάββατο βράδυ, όπου μεθυσμένοι αμερικανοΝΑΤΟικοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε δυο 15χρονα κορίτσια με χαστούκια και μπουνιές, στην περιοχή του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων!». Όπως επισημαίνει στην σχετική ανακοίνωση «δεν είναι η πρώτη φορά! Όποτε κι αν βρεθούν εδώ για την αναψυχή τους το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο με τους μεθυσμένους στρατιώτες να επιτίθενται σε περαστικούς, να αλωνίζουν στις γειτονιές μας βρίζοντας και προκαλώντας, να αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας!
Καλούμε τις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας να καταδικάσουν το γεγονός αλλά και όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις οι οποίες έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα αεροπλανοφόρο, ορμητήριο δολοφονικών επιθέσεων και επικίνδυνων εξελίξεων τόσο για τους λαούς στις χώρες των οποίων  εκτελούν επιχειρήσεις όσο και για το δικό μας το λαό.
Χτίζουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στη πολύμορφη βία ,καταδικάζουμε την απαράδεκτη πράξη και απαιτούμε:
Καμία ανοχή στους τραμπούκους του ΝΑΤΟ!
Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!
Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου!».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα