Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Να παραιτηθεί η “Επιτροπή Ποιότητας Ζωής”

» με αφορμή την αφισοκόλληση για το Αντιιμπεριαλιστικό

Κύριε διευθυντά,
ακόμη δεν στέγνωσε το υγρό και το ψηφιακό μελάνι που χρησιμοποιήθηκε για την αντίδραση των δημοτών κατά της απαράδεκτης ευρείας αφισοκόλλησης για την προβολή του πρόσφατα διοργανωθέντος αντιπολεμικού φεστιβάλ η πόλη μας δέχθηκε και νέο πλήγμα. Αυτή τη φορά λόγω του “Αντιιμπεριαλιστικού διήμερου”, τη διοργάνωση του οποίου στις 21 και 22 Μαΐου προωθεί η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων με τη συμμετοχή συλλόγων, σωματείων και φορέων των Χανίων.
Η έναρξη της αφισοκόλλησης για το “Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο” έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Μαΐου. Το πρωί υπήρχαν στο κέντρο της πόλης 160 αφίσες επάνω σε δημόσια-δημοτικά και ιδιωτικά κτήρια και λοιπά περιουσιακά στοιχεία, σε εξοπλισμό κοινής ωφέλειας όπως ΚΑΦΑΟ ΟΤΕ και ΔΕΗ, στάσεις αστικών λεωφορείων και κολώνες. Τη Δευτέρα 16 Μαΐου η αφισοκόλληση επεκτάθηκε στα ανατολικά της πόλης μας από τον Κουμπέ μέχρι τη Σούδα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται πως θα γίνουν και νέες αφισοκολλήσεις.
Οι αφίσες του “Αντιιμπεριαλιστικού διήμερου” δεν επικολλήθηκαν με ταινία αλλά με χρήση κρυσταλλικής κόλλας οπότε η αποκόλλησή τους είναι μια δύσκολη εργασία και παρόλα αυτά μένει μόνιμη φθορά στις επιφάνειες. Πρόκειται για κατά συρροή πρόκληση φθοράς σε περιουσιακά στοιχεία που προορίζονται για το κοινό όφελος.
Στην αφίσα του “Αντιιμπεριαλιστικού διήμερου” θα μπορούσε ασφαλώς να αναφέρεται ότι το Σάββατο 21 Μαΐου στο πάρκο “Ειρήνης και Φιλίας των Λαών” θα γίνει μουσική συναυλία με καλλιτέχνες κάποιων καλλιτεχνικών χώρων. Όμως, στην αφίσα και μάλιστα στη μισή επιφάνεια αυτής είναι αποτυπωμένα τα ονοματεπώνυμα των συμμετεχόντων οκτώ ελεύθερων επαγγελματιών καλλιτεχνών. Η δημόσια προβολή αυτών αποτελεί εμπορική διαφήμιση, η οποία γίνεται δωρεάν και μάλιστα επί δημόσιας-δημοτικής περιουσίας. Η αφίσα είναι εκτός προδιαγραφών των διατάξεων και αποφάσεων περί της διευκόλυνσης της διακίνησης των ιδεών.
Η “Επιτροπή Ποιότητας Ζωής” του Δήμου Χανίων και οι συμμετέχοντες σε αυτήν αρμόδιοι αντιδήμαρχοι για την καθαριότητα και τη δημοτική περιουσία με την απόφασή τους για τη μη ακύρωση του πρόσφατου αντιπολεμικού φεστιβάλ δεν έχασαν μόνο την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις συνθήκες για οριστική εξάλειψη του προβλήματος της ρύπανσης με πολιτικές αφίσες και συνθήματα στο Δήμο Χανίων. Έδωσαν και το έναυσμα για την επανάληψη των βανδαλισμών με αφισοκόλληση και από άλλους που έλαβαν το λάθος μήνυμα της ατιμωρησίας, όπως ακριβώς συνέβη και με τους διοργανωτές του “Αντιιμπεριαλιστικού διήμερου”.
Η απαξίωση του θεσμικού ρόλου της “Επιτροπής Ποιότητας Ζωής” του Δήμου Χανίων καθιστά πλέον ανούσια την ύπαρξή της υπό την παρούσα σύνθεση. Με αφορμή την αφισοκόλληση για το “Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο” να παραιτηθούν όλα τα μέλη της και να αναλάβουν το ρόλο τους νέα πρόσωπα.

Νικόλαος Σ. Στεργιάδης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Εξιχνιάστηκε στα Χανιά εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες

Εξιχνιάστηκαν σήμερα (06.07.2022) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου δέκα εφτά (17) υποθέσεις απάτης (15 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες...

18 συλλήψεις στα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου

Συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα από την 27.06.2022 έως και 03.07.2022 στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης»...

Μια πολύτεκνη μητέρα στο Πανεπιστήμιο

» Η Μαρία Κουκουράκη από το ΕΠΑΛ Βενιζέλου ετοιμάζεται να βρεθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κρήτης   «Η αγωγή και η αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου δεν εξαρτάται...

Έξαρση γαστρεντερίτιδας στα Χανιά

Έξαρση σε γαστρεντερίτιδες και λοιμώξεις του αναπνευστικού που δεν σχετίζονται με τον κορωνοϊό παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα Χανιά, εν μέσω κορύφωσης νέου πανδημικού...

Ηράκλειο: 42χρονος χτύπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του

Οικογενειακή τραγωδία στο Ηράκλειο όταν 67χρονη έπεσε νεκρή από τα χέρια του γιου της. Ο 42χρονος άνδρας, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν διέμενε με...

ΕΟΔΥ: Πρώτος θάνατος παιδιού από οξεία ηπατίτιδα στην Ελλάδα

«Σήμερα καταγράφηκε στη χώρα μας ο πρώτος θάνατος παιδιού, που συνδέεται με σοβαρή οξεία ηπατίτιδα άγνωστης αιτιολογίας», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. «Πρόκειται για παιδί...

2 Comments

  1. Ανακοίνωση:

    Η Άδεια αρ. 80/2022 σχετικά με την Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου του δημοτικού πάρκου “Ειρήνης και Φιλίας των Λαών” προς την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων για τη διοργάνωση του “Αντιιμπεριαλιστικού διήμερου” εκδόθηκε σήμερα 18 Μαΐου 2022 κατά τη σημερινή συνεδρίαση της “Επιτροπής Ποιότητας Ζωής” του Δήμου Χανίων.

    Αυτό σημαίνει ότι η αφισοκόλληση στα Χανιά την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 έγινε χωρίς να υπάρχει σχετική Άδεια από την “Επιτροπή Ποιότητας Ζωής” του Δήμου Χανίων σχετικά με το “Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο”.

    Σύμφωνα όμως με την “Επιτροπή Ποιότητας Ζωής” του Δήμου Χανίων το “Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο” θα διοργανωθεί κανονικά και όλες οι σχετικές καταγγελίες για την αφισοκόλληση απορρίπτονται.

    Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει ξανά την κοινή γνώμη των Χανίων σε 2 περίπου χρόνια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα