Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Να νικήσουμε τα σκουριασμένα μυαλά (φωτ.)

«Η νέα προοδευτική παράταξη πρέπει να πάει αντίθετα στο ρεύμα! Αποτελέσματα και μηδέν συνθήματα. Είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Ενωμένοι – τολμηροί και αποφασισμένοι» επεσήμανε το βράδυ της Τετάρτης από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του Νέου Ενιαίου Φορέα Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στον Δημοτικό Κήπο. Οι εκλογές για την ηγεσία του Νέου Ενιαίου Φορέα θα διεξαχθούν αυτή την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου.
Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε τους λόγους που αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης, επισημαίνοντας ότι ο τόπος δεν χρειάζεται σκουριασμένα μυαλά. «Πρέπει να δώσουμε περισσότερο ζωτικό χώρο στους ανθρώπους που δημιουργούν. Πρέπει να σπρώξουμε μπροστά τις νεότερες γενιές».

«Μία από τις πιο μορφωμένες γενιές της Ευρώπης, περιφέρεται στο εξωτερικό γιατί εδώ το παιγνίδι είναι σημαδεμένο» είπε, αναφερόμενος στη νέα γενιά και πρόσθεσε: «Θα ήταν εύκολη η απογείωση της χώρας, μετά από τόσα χρόνια στερήσεων. Αρκεί να αποφασίσουμε να φύγουμε από τα χέρια δειλών και ανίκανων πολιτικών που απλώς ανακυκλώνουν ωραία συνθήματα με μηδέν αποτελέσματα! Η νέα προοδευτική παράταξη πρέπει να πάει αντίθετα στο ρεύμα! Αποτελέσματα και μηδέν συνθήματα. Είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Ενωμένοι – τολμηροί και αποφασισμένοι».
Παράλληλα απηύθηνε κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής των πολιτών στην εκλοδική διαδικασία της Κυριακής: «Είναι σημαντικό να ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες την Κυριακή. Να ψηφίσουν οι φίλοι μας Όλοι αυτοί που τόσο καιρό λένε ”Θέλω ΕΓΩ να πάρω τις αποφάσεις”! Ας τους προσκαλέσουμε λοιπόν να το κάνουν.Να σκεφθούν και να αποφασίσουν!’»
« ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΒΑΤΖΑ»
« Κάποιοι από εμάς δώσαμε και συνεχίσουμε να δίνουμε το είναι μας σε αυτόν τον αγώνα. Δεν κρατήσαμε καμία καβάτζα. Και αυτό απαιτούμε να κάνουν και όσοι διεκδικούν ηγετικό ρόλο. Στο νέο κόμμα οι πολιτικοί πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα της αυταπάρνησης και της ανιδιοτέλειας! Είναι σημαντική η στιγμή και δεν θα πρέπει να υπάρχουν σκιές στο μήνυμα που στέλνουμε στους πολίτες» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και κατέληξε λέγοντας : « Όσοι θέλουν να ηγούνται πρέπει να παίρνουν τα ρίσκα τους για να πάρουν και οι πολίτες τα δικά τους. Απευθύνομαι λοιπόν σε αυτούς που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα. Σε αυτούς που ήταν πάντα εκεί…Και τους καλώ να μην χάσουν αυτή την ευκαιρία. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Ειδικά στα Χανιά γνωριζόμαστε από πάντα! Τόσα χρόνια αγωνιώ και παλεύω για τα ίδια πράγματα! Σας καλώ λοιπόν να έρθετε όλοι στις κάλπες την Κυριακή! Να ξεσηκώσετε όλα τα Χανιά όλη την Κρήτη…Να ψηφίσουν δεκάδες χιλιάδες κρητικοί την Κυριακή στις κάλπες. Μπορούμε. Τώρα μπορούμε. Γιατί όπως έλεγε ο Καζαντζάκης μόνο όταν φτάσει ο άνθρωπος στην άκρη του γκρεμού, βγάζει στην πλάτη του φτερούγες να πετάξει».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο των Χανιώτικων νέων

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες