Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Να γίνουμε καλύτεροι

Κύριε διευθυντά,
είμαι κι εγώ ένας ταλαιπωρημένος Κρητικός που έχω φύγει από την ωραία μας χώρα που λέγεται Ελλάδα αλλά και από την όμορφή μας Κρήτη.
Μετά που απολύθηκα από το Στρατό, έφυγα για τα ξένα και κάθισα εκεί για 30 χρόνια. Κατέληξα στον Καναδά με δύο παιδιά και την γυναίκα μου, ενώ ήταν ήδη εκεί τρία αδέρφια μου. Πήγα κι εγώ με δύο αδέρφια και τον γαμπρό μου και γίναμε τέσσερις οικογένειες. Κάθισα έξι ημέρες εκεί και έπιασα δουλειά σε ένα εργοστάσιο που έβγαζε υφάσματα. Δούλευα από τις 7 το βράδυ και σχολούσα στις 7 την άλλη μέρα το πρωί, δηλαδή 12 ώρες και έπαιρνα 38 δολάρια. Η γυναίκα μου δεν μπορούσε να δουλέψει γιατί μεγάλωνε τα δύο μας παιδιά.
Αποφάσισα να γυρίσω στην πατρίδα μου μετά από τόσα χρόνια και βλέπω ότι ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει, ενώ η Αστυνομία δεν υπάρχει πουθενά… Αν ο κ. πρωθυπουργός δεν εφαρμόσει τους νόμους, θα πάμε για διάλυση… Πρέπει να βάλει περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους και να σταματάνε αυτούς που οδηγούν χωρίς δίπλωμα, ασφάλεια, κ.λπ.
Θα σας πω κάτι που ίσως σας φανεί παράξενο. Πριν φύγω από την Ελλάδα, ήμουν για πέντε χρόνια αγροφύλακας στον Ομαλό και συγκεκριμένα στο χωριό Αγία Ειρήνη στο Ανατολικό Σέλινο. Τότε εφύτευαν πάρα πολλές πατάτες άνυδρες και αυτοί που ασχολούνταν με την κτηνοτροφία είχαν ελεύθερα τα πρόβατα και τις κατσίκες τους. Εγώ όλη τη νύχτα κυνηγούσα τα αιγοπρόβατα στον κάμπο του Ομαλού και άρχισα και τους έκανα μηνύσεις. Θυμάμαι σε έναν μήνα, οι μηνύσεις έφτασαν τις 80 ίσως τις 90. Φτάνει λοιπόν ο καιρός να πάω στο Δικαστήριο και μόλις μπήκαμε μου φωνάζει ο αγρονόμος και μου λέει: «Μαρκαντωνάκη εσύ τις έχεις κάνει;», και του λέω: «Μάλιστα κύριε αγρονόμε. Εγώ δεν είμαι αγροφύλακας αλλά βοσκός και άμα αθωώσεις έναν απ’ αυτούς που έχω φέρει εδώ, θα παραιτηθώ αμέσως».
«Εγώ δεν έχω με κανέναν οικογενειακά, εμείς είμαστε όλοι χωριανοί και γειτόνοι», γυρίζει και του λέει ο γραμματέας που ήταν ο μακαρίτης ο Δερμιτζάκης. Ο Θεός να του συγχωρέσει και ν’ αγιάσει τα κόκκαλά του (πριν δύο χρόνια συνάντησα και τον γιο του που ήταν δήμαρχος στην Παλαιόχωρα).
Θέλω να πω λοιπόν, ότι ο κ. Μητσοτάκης Κυρ. πρέπει να βάλει καλύτερη αστυνόμευση έτσι ώστε να συμμορφωθεί ο κόσμος για να καλυτερεύσει η πατρίδα μας. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και πιο σεβαστοί.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας

Ελευθέριος Μαρκαντωνάκης
Πρινές Δήμου Καντάνου – Σελίνου


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα