Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Να απαντήσει ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα από στέλεχος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά υπέπεσε χθες στην αντίληψή μας. Εκεί γινόταν αναφορά για «πίεση από τον τοπικό Tύπο προς τους διευθυντές των σχολείων να δίνουν τα ονοματεπώνυμα και τις επιδόσεις των αριστούχων μαθητών τους στις τοπικές εφημερίδες, προφανώς γιατί αυτό αυξάνει για μερικές μέρες την κυκλοφορία τους, ικανοποιώντας το φιλοπερίεργο κοινό».
Μεταξύ άλλων η λειτουργός, κάνει αναφορά για «αρρωστημένη παράδοση», «διαπόμπευση αριστούχων», «κλειδαρότρυπα» κ.λπ.
Σε ό,τι αφορά τα “Χανιώτικα νέα”, που αποτελούν εδώ και 50 χρόνια κομμάτι του τοπικού Τύπου εναντίον του οποίου βαταλαλεί ο εκπαιδευτικός, να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Ουδέποτε η εφημερίδα πίεσε διευθυντές σχολείων να δημοσιεύσουν ονόματα αριστεύσαντων. Ξεκαθαρίζει δε, ότι τα ονόματα δίδονται στη δημοσιότητα από τα σχολεία. Είναι η ίδια εφημερίδα που ουδέποτε ζήτησε χρήματα
-και ούτε πρόκειται να το κάνει – από κανένα σχολείο για τη δημοσιοποίηση δράσεων όπως αυτές του προγράμματος Erasmus, για τις οποίες σημειωτέον δίδεται κονδύλι προς τις κατά τόπους διευθύνσεις ώστε να δημοσιεύονται.
Σε κάθε περίπτωση, δεν θα αναλύσουμε τον ρόλο και την προσφορά της εφημερίδας στον χώρο της εκπαίδευσης. Οι αναγνώστες ξέρουν και κρίνουν, το ίδιο και η εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων, με την οποία υπάρχει μια άψογη συνεργασία αυτά τα 50 χρόνια που εκδίδεται τούτη η εφημερίδα. Στον ελεύθερο χρόνο της από τις αναρτήσεις της στο διαδίκτυο, η εκπαιδευτικός μπορεί να ανατρέξει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων όπου υπάρχει όλο το αρχείο της εφημερίδας για να ενημερωθεί. Εκτός και αν είναι αλλεργική στο “χαρτί” ή σε κάθε άλλη μορφή εντύπου.
Επίσης δεν είναι δική μας δουλειά να ενημερώσουμε την εκπαιδευτικό περί προσωπικών δεδομένων. Ως στέλεχος της δευτεροβάθμιας όφειλε να έχει ενημερωθεί για τις προβλέψεις του νέου κανονισμού πριν εξαπολύσει χυδαία διαδικτυακή επίθεση εναντίον των έντυπων μέσων ενημέρωσης.
Οφείλει άμεσα ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Στέλιος Ζερβάκης (φωτ.), να απαντήσει για το πότε και από ποιa εφημερίδα των Χανίων δέχθηκε πιέσεις κάποιος διευθυντής ή άλλος εκπαιδευτικός για δημοσίευση αριστούχων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα