Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Ν. Ανδρουλάκης: Τα κόμματα να μην κάνουν μόνο επικοινωνιακούς χειρισμούς

“Πρέπει τα κόμματα στην Ελλάδα να μάθουν να έχουν μια συνεπή στάση και όχι να κάνουν μόνο επικοινωνιακούς χειρισμούς” τόνισε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” για την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο επί της πρότασης για επιβολή εμπάργκο όπλων της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία.

“Από τη μία η Νέα Δημοκρατία σηκώνει το θέμα της συμφωνίας Καμμένου-Σαουδικής Αραβίας ενώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει κατά του εμπάργκο και ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει υπέρ του εμπάργκο στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά ο συγκυβερνήτης του και ο πρωθυπουργός που τον κάλυψε είναι υπέρ της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας” σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: “Εδώ μιλάμε για έναν πολιτικό παραλογισμό. Πρέπει τα κόμματα στην Ελλάδα να μάθουν να έχουν μια συνεπή στάση και όχι να κάνουν μόνο επικοινωνιακούς χειρισμούς. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τέτοια θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και μια ανθρωπιστική κρίση όπως αυτή της Υεμένης”.

“Εμείς οι Σοσιαλιστές και το κόμμα της Αριστεράς και τα υπόλοιπα κόμματα πλην του Λαϊκού υπερψηφίσαμε αυτή την τροπολογία, άρα με την ψήφο μας αποδείξαμε έμπρακτα ότι θέλουμε να υπάρξει τέτοια πολιτική βούληση από τα κράτη-μέλη” τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος εξέδωσε και ανακοίνωση επί του θέματος, με την οποία, όπως είπε, θέλει να καταδείξει ότι “έχουμε την πιο συνεπή στάση και αυτά που ψηφίζουμε στις Βρυξέλλες, αυτά θέλουμε να υλοποιήσουμε ως πολιτική και στην Ελλάδα”.

Σχολιάζοντας το “όχι” των βουλευτών του Λαϊκού Κόμματος και της Νέας Δημοκρατίας στην πρόταση για επιβολή εμπάργκο όπλων της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι “δεν είναι η πρώτη φορά αλλά η τρίτη, που σ’ ένα ψήφισμα που αφορά την Υεμένη δεν στηρίζεται η συγκεκριμένη παράγραφος από το Λαϊκό Κόμμα και βέβαια από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας” και σημείωσε πως πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα από τα κράτη-μέλη του Ευρωκοινοβουλίου ώστε “να μην έχουμε φαινόμενα όπως αυτά των τελευταίων μηνών, όπου σχεδόν 130 παιδιά χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα στην Υεμένη από υποσιτισμό” ενώ υπάρχουν και 800.000 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από χολέρα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες