Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Μπριάμ 2 (κοινωφελές)

Μπριάμ και σήμερα. Γιατί περίσσεψαν θέματα από χθες.

Περιαστικοί δήμοι
• Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τους περιαστικούς δήμους ώστε να ακουστεί επιτέλους και η δική τους φωνή και μετά δεύτερη συνεδρίαση κατά την οποία θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παπαδογιάννη κ. Δημ. Λειψάκης κατά την συνεδρίαση του οργάνου την Δευτέρα 2-12-19.
• Ο οποίος έθεσε και μία σειρά άλλων θεμάτων που μας απασχολούν όλους.
• Οπως τα αδέσποτα! Αδέσποτα παντού, είπε. Είχατε πει προεκλογικά ότι έχετε λύση. Τώρα είστε δημοτική αρχή και την περιμένουμε.

Β.Ο.Α.Κ: Συντήρηση νέα κατασκευή
• Επίσης ο κ. Λειψάκης έθεσε και το θέμα του Β.Ο.Α.Κ. και των πολλών δυστυχημάτων και ατυχημάτων που έχουμε, λέγοντας ότι πρέπει να πιέσουμε να υλοποιηθεί ο νέος Β.Ο.Α.Κ.
• Αλήθεια, τι γίνεται με τα σχέδια του Υπουργείου Μεταφορών για τη λύση που προτείνει για τον Β.Ο.Α.Κ; Από μήνα σε μήνα βλέπουμε να αναβάλλεται η κάθοδος του υπουργού Μεταφορών στα Χανιά. Η οποία θα γινόταν αρχές Οκτωβρίου, μετά αρχές Νοεμβρίου. Κοντοφτάνουν τα Χριστούγεννα και δεν ακούμε τίποτα για τον ερχομό του.
• Τώρα θα πείτε; Μήπως ακούμε κάτι για τον Ο.Α.Κ; Ο οποίος -σύμφωνα με το καταστατικό του- έχει την ευθύνη υλοποίησης έργων του Β.Ο.Α.Κ; Ασχετα εάν η προηγούμενη ηγεσία επί ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τον Οργανισμό;
• Σε κάθε περίπτωση όμως ανεξάρτητα από τον στρατηγικό σχεδιασμό για τον νέο Β.Ο.Α.Κ. υπάρχει αδήριτη ανάγκη επεμβάσεων -συντήρησης στον υπάρχοντα Β.Ο.Α.Κ. Και ειδικά στο τμήμα εντός του νομού Χανίων. Χρειάζεται συντήρηση οδοστρωμάτων, συντήρηση και λειτουργία φώτων όπου υπάρχουν και τοποθέτηση νέων όπου -στο μεγαλύτερο τμήμα του- δεν υπάρχουν καν πυλώνες φωτισμού. Χρειάζονται διαγραμμίσεις και κάποιοι κόμβοι. Και αρκετά άλλα. Δεν γίνεται να περιμένουμε άλλα 4-5 χρόνια -τουλάχιστον- ώσπου να γίνει νέος Β.Ο.Α.Κ. και να σκοτώνονται καθημερινά τόσοι άνθρωποι στον υπάρχοντα. Η υπόθεση Β.Ο.Α.Κ έχει δύο σκέλη. Την αντιμετώπιση του προβλήματος για τα επόμενα 5 χρόνια και την παράλληλη δρομολόγηση του νέου. Την ευθύνη συντήρησης την έχει η Περιφέρεια. Περιμένουμε… νέα τους! Κοινωφελής
• Επανερχόμαστε στο Δ.Σ. της Δευτέρας. Κατά το οποίο η καθαριότητα στα δημοτικά σχολεία απασχόλησε για πολλή ώρα εκτός ημερησίας διάταξης το Δ.Σ. Το θέμα είχε τεθεί και στον δήμαρχο και αρμόδιο αντιδήμαρχο από το 11ο Δημοτικό σχολείο Χανίων πριν έλθει στο Δ.Σ. Χ. με αίτημα την έκδοση ψηφίσματος.
• Καθώς λόγω μιας παράλογης απαγόρευσης του νόμου και καθορισμού απογευματινού ωραρίου της καθαρίστριας η πρωινή βάρδια έχει πρόβλημα καθαριότητας στις τουαλέτες και άρα υπάρχει πρόβλημα υγείας των παιδιών . Ωστόσο λύση από τη δημοτική αρχή δεν είχε δοθεί.
• Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Παιδείας και διά βίου μάθησης παρουσίασε όλους τους νόμους που απαγορεύουν ουσιαστικά στο δήμο να παρέμβει για προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας στα σχολεία.
• Ωστόσο ο κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, στη δική του παρέμβαση είπε ότι το θέμα μπορούσε να λυθεί από την διοίκηση του δήμου χωρίς να έλθει στο Δ.Σ. για ψήφισμα το οποίο δεν λύνει το θέμα. Εχω δυο τρεις και περισσότερες προτάσεις λύσεων, είπε ο κ. Αρχοντάκης.
• Χαμογελούσε φαίνεται, ο αντιδήμαρχος Παιδείας. Και τότε, εκνευρισμένος ο συνήθως ήρεμος κ. Αρχοντάκης, του είπε. Γελάτε μαζί μου! Σας ευχαριστώ. Συνέχισε όμως προτείνοντας δυο λύσεις.
• Παρεμβαίνοντας αργότερα ο δήμαρχος μίλησε υποτιμητικά για τις λύσεις που πρότεινε ο κ. Αρχοντάκης. Οι οποίες εκτός των άλλων, επιχειρηματολόγησε, αφορούν σε ένα μόνο δημοτικό σχολείο ενώ υπάρχουν 21. Για τα άλλα τι θα κάνουμε;
• Βέβαια το θέμα που ήρθε στο Δ.Σ. ήταν για ΕΝΑ δημοτικό σχολείο, το 11ο. Με αίτημα να γίνει ψήφισμα. Επειδή τα ψηφίσματα δεν δίνουν λύσεις ο κ. Αρχοντάκης (και άλλοι σύμβουλοι μετά) πρότειναν λύσεις μέσω άλλων προγραμμάτων όπως της καθαριότητας ή μέσω ΔΕΔΙΣΑ.
• Πέρασε πάνω από μία ωφέλιμη ώρα συνεδρίασης και στο παραπέντε να κλείσει το θέμα ο δήμαρχος έκανε μία… “θριαμβευτική” ανακοίνωση που προφανώς την κρατούσε τελευταία. Για να αιφνιδιάσει όλους; Αγνωστο. Ανακοίνωσε την προκήρυξη 3 θέσεων από τις οποίες η μία θα δοθεί στο 11ο σχολείο για κοινωφελή εργασία.
• Είχε λύση δηλαδή αλλά δεν την ανακοίνωνε. Είναι όμως απορίας άξιο γιατί έψεξε τον κ. Αρχοντάκη ότι η λύση που πρότεινε άφηνε απ’ έξω τα άλλα σχολεία. Αφού και η δική του ανακοίνωση – λύση ήταν για ένα, το συγκεκριμένο σχολείο. Τα άλλα πάλι έμεναν απ’ έξω!
• – Ξέχασες να κλίνεις το επίθετο «κοινωφελής», που «κακοπάθαινε» στην τοποθέτηση του πρώην και νυν αντιδημάρχου Παιδείας και διά βίου μάθησης, μου υπενθυμίζει ο Ραν ταν πλαν.
• -Ο και Η κοινωφελής, το κοινωφελές. Η κοινωφελής εργασία και όχι η «κοινωφελή» εργασία. Κοινωφελούς εργασίας η γενική και όχι κοινωφελής. Ο κοινωφελής, του κοινωφελούς, το κοινωφελές. Και πληθυντικός οι… κοινωφελείς, τα κοινωφελή. • Αυτά τα σιγμόληκτα, είναι αλήθεια, ταλαιπωρούν και… ταλαιπωρούνται από πολλούς.
• Χρειάζονται ένα «κοινωφελές»… πρόγραμμα δια βίου μάθησης!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Σε λειτουργία το καφέ στο Αρχαιολογικό Μουσείο (φωτ.)

Ξεκίνησε τη λειτουργία του τις τελευταίες ημέρες το αναψυκτήριο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων. Με αυτόνομη είσοδο και με θέα στον κόλπο και στη συνοικία...

Κρητικά πανηγύρια

Πολλά είναι τα παραδοσιακά κρητικά πανηγύρια που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στα Χανιά, τραβώντας το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών των Χανίων στην ενδοχώρα του...

Νεκρός 45χρονος στους Αγίους Αποστόλους στα Χανιά

Ένας 45χρονος Έλληνας βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Δευτέρας του Δεκαπενταύγουστου στους Αγίους Αποστόλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος βρέθηκε πνιγμένος στην παραλία των Αγίων...

“Ράλι Ακρόπολις”… στη λεωφόρο Καζαντζάκη

Ικανότητες οδηγού που προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στο “Ράλι Ακρόπολης” θα πρέπει να έχουν όσοι κινούνται στη Λεωφόρο Καζαντζάκη στο Βαμβακόπουλο, ειδικά στο τμήμα...

Γερμανός επισκέπτεται 32 χρόνια την Κίσσαμο

Είναι ο Γερμανός που ερωτεύτηκε την Κίσσαμο και αγαπήθηκε από τους ντόπιους, καθώς την επισκέπτεται συνεχώς εδώ και 32χρόνια· πολλές φορές μάλιστα 2 και...

Σασμός: Το νέο trailer που συγκλονίζει

Ακόμα πιο σαρωτικός, απόλυτα ανατρεπτικός και σίγουρα μη προβλέψιμος... Ο απόλυτος νικητής της σεζόν 2021-2022, η σειρά που κέρδιζε καθημερινά την τηλεθέαση κρατώντας εκατομμύρια τηλεθεατές...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα