Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Μπήκαμε -και με τη βούλα- σε προεκλογική περίοδο…

Επενδύσεις «που σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν τα επόμενα δύο χρόνια και που ξεπερνούν τα 180 εκ. ευρώ» ανακοίνωσε χθες στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ο δήμαρχος Χανίων κ. Π. Σημανδηράκης.
«Μακάρι» θα αναφωνήσουμε όλοι, αλλά ας σκεφτούμε παράλληλα ότι το 2023 είναι χρονιά εκλογών και θα ακούσουμε πολλά μέχρι τότε… Άλλωστε οι αριθμοί που ο ίδιος ο δήμαρχος έδωσε δεν αγγίζουν καν αυτό το ποσό. Αρκετά έργα είναι στη διαδικασία εκπόνησης μελετών ή σχεδιασμού (π.χ. μαρίνα εντός του αστικού ιστού των Χανίων που τη χωροθέτησή της θα ανακοινώσει στα μέσα Οκτωβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο – να υποθέσουμε στην Ακτή Κανάρη μπροστά στην πρώην ΑΒΕΑ;), άλλα αφορούν άλλους φορείς όπως π.χ. ο προμαχώνας Mocenigo το Υπ. Πολιτισμού.
Μίλησε για έργα του Δήμου σε τρεις βασικούς χώρους.
• Στο παραλιακό μέτωπο «με επενδύσεις από την Αγ. Κυριακή μέχρι τους Αγίους Αποστόλους (παρέμβαση στην Αγ. Κυριακή 2,5 εκ. ευρώ, δημοπράτηση εντός του 2023 της ανάπλασης Κουμ Καπί, παρέμβαση στον προμαχώνα Mocenigo, ανάδειξη του ανατολικού αναχώματος, εκκίνηση μελετών για Ανατολική Τάφρο, αποκατάσταση του πλακόστρωτου του Ενετ. Λιμένα από το Νεώριο Moro μέχρι Φιρκά μαζί με την απομάκρυνση των υπαρχόντων σκιαδίων και τοποθέτηση νέων. Παρουσίαση τους επόμενους μήνες της νέας παρέμβασης ανάπλασης από τον Φιρκά μέχρι τη Ν. Χώρα, και στη συνέχεια τη διάνοιξη της Ακτής Παπανικολή με κατάληξη τους Αγ. Αποστόλους, η μελέτη για την ανάπλαση των οποίων έχει δημοπρατηθεί με 1,7 εκ. ευρώ».
• Στο Κέντρο της πόλης «με αναπλάσεις στη Χατζ. Γιάνναρη, στη Σκαλίδη, στην πλατεία 1866 έργα που θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου και τη μεγάλη παρέμβαση στα 30 οικοδομικά τετράγωνα ανάμεσα σε Κυδωνίας και Μ. Μπότσαρη. Όλες αυτές τις εργασίες θα τις δούμε εντός του 2023. Του χρόνου δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά για όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και την καθημερινότητά μας, γιατί όλη η πόλη θα είναι σε μετάβαση …Εντός του 2023 θα έχουμε δημοπράτηση των οδών Κισσάμου, Σελίνου και την εκκίνηση των εργασιών στη Μονή Γωνιάς, παρεμβάσεις που σε συνδυασμό με τα περιφερειακά πάρκιγκ εν μέρει αντιμετωπίζουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργεί τα όποια αρνητικά σχόλια».
• Στις περιαστικές περιοχές. «Το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτικών 4,5 εκ. ευρώ εκτός της Δ.Ε. Χανίων για να ενθαρρύνουμε τον τουρισμό στις απομακρυσμένες περιοχές».
Επίσης μίλησε για δικτύωση του αρχαιολογικού μουσείου με άλλους χώρους πολιτισμού όπως τα Άπτερα και ολοκλήρωση των μελετών για τα Νεώρια το πρώτο τρίμηνο του 2023 ώστε το έργο στη συνέχεια να δημοπρατηθεί.
Αν από τα παραπάνω υλοποιηθούν σε δύο χρόνια τα μισά, θα είναι σίγουρα επιτυχία, αλλά όταν μπαίνεις σε προεκλογική περίοδο μπορείς να λες ό,τι θες, γνωρίζοντας καλά πως την επομένη λίγοι θα τα θυμούνται…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα