Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Μπάσκετ Νεανίδων: Αφιέρωμα στην ομάδα του ΟΑΧ που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Μία μεγάλη διάκριση σημείωσε η ομάδα νεανίδων του ΟΑΧ που βρέθηκε ξανά στο βάθρο ενός πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ έπειτα από 17 χρόνια. Για τον λόγο αυτό σήμερα κάνουμε αφιέρωμα στις 12 αθλήτριες και στην πρωτεργάτρια της επιτυχίας αυτής προπονήτρια Φρόσω Δημητρουλάκη.

Η Φρόσω Δημητρουλάκη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε από το μηδέν το τμήμα μπάσκετ γυναικών του ΟΑΧ το 1993 όταν και επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη. Τότε σε ηλικία 28 ετών (γεν. 11 Οκτωβρίου 1965) ξεκίνησε με πολύ μικρές ηλικιακά αθλήτριες και μέσα σε λίγα χρόνια ήρθαν και οι επιτυχίες με τον παγκρήτιο τίτλο των κορασίδων το 1998 που τις οδήγησε και στα τελικά όπου βγήκαν 4ες. Πολύ σύντομα ήρθαν και κορυφαίες επιτυχίες αφού μέσα σε μία τετραετία ο χανιώτικος όμιλος κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα νεανίδων (2000, 2002), ένα χάλκινο στην ίδια κατηγορία (2003) και ένα ακόμα ασημένιο στις κορασίδες (2002) πάντα υπό τις οδηγίες της Δημητρουλάκη.
Πλέον η ομάδα παρουσιάζει ξανά ένα πολύ ισχυρό ρόστερ πανελλαδικά καθώς θυμίζουμε ότι και πέρυσι έφθασε κοντά σε ένα μετάλλιο στις νεάνιδες μένοντας 4η.
Για την φετινή επιτυχία η Φρόσω Δημητρουλάκη σημειώνει:
“Είναι ένα μετάλλιο που ήρθε με πάρα πολύ δυσκολία διότι τα πιο μεγάλα παιδιά δηλαδή οι Δερμιτζάκη, Σκουμπάκη και Βασιλογιαννάκη, έπαιξαν πολύ λίγο φέτος πριν την τελική φάση. Εδωσαν μονάχα 3-4 παιχνίδια με την ομάδα των νεανίδων και ελάχιστα με την γυναικών λόγω ότι ήταν χρονιά εξετάσεων για αυτές.
Από την άλλη υπήρχε μία καλή βάση στην ομάδα, τα κορίτσια τα ήξερα πολλά χρόνια και μπορέσαμε να δουλέψουμε ξεπερνώντας τις μεγάλες αντιξοότητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ουσιαστικά μετά το λοκντάουν κάναμε μόλις 18 προπονήσεις αρχής γενομένης από τις 10 Ιουλίου που πατήσαμε στο κλειστό. Για να καταλάβετε οι πιο πολλές από τις υπόλοιπες ομάδες των τελικών είχαν αρχίσει προπονήσεις από τα τέλη Μαϊου ενώ ειδικά οι δύο πρώτες επειδή οι μεγαλύτερες αθλήτριες τους του 2002 είχαν εξασφαλίσει υποτροφίες στο εξωτερικό δεν είχαν την ίδια αβεβαιότητα με τις δικές μας και αφιερώθηκαν στο μπάσκετ.
Να σημειώσω επίσης ότι η παρουσία της ομάδας του ΟΑΧ στην Α1 Εθνική γυναικών βοήθησε και έδωσε ένα κίνητρο στα παιδιά. Γενικά θεωρώ ότι δείξαμε τρομερό χαρακτήρα ως ομάδα για να μπορέσουμε να φθάσουμε σε αυτή την διάκριση. Εδώ να προσθέσω ότι η κατάκτηση του μεταλλίου προσωπικά μου έφερε και μνήμες από την προηγούμενη φορά που είχαμε βρεθεί ξανά στο βάθρο το 2003. Τότε που είχαμε στον ΟΑΧ τον Δημήτρη Ιωαννίδη, ένα σπουδαίο άνθρωπο και προπονητή που έφυγε από κοντά μας πριν ένα χρόνο σε ηλικία μόλις 45 ετών. Ο Δημήτρης που υπήρξε και μέλος του προπονητικού μας τιμ στην πρώτη άνοδο της γυναικείας ομάδας του ΟΑΧ στην Α1 Εθνική το 2009”.

Αφιερωμένο εξαιρετικά…

Ζητήσαμε από τα κορίτσια του ΟΑΧ να μας πουν που θα αφιέρωναν το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ιδού τι μας απάντησαν:

Τσώνη Εμμανουέλα

 

“Το μετάλλιο το αφιερώνω στις συμπαίκτριες μου που τόσα χρόνια βαδίζουμε μαζί τον ίδιο δρόμο για την επιτυχία, και για τις θυσίες και τις προσπάθειες που έχουμε κάνει η κάθε μία μας. Επίσης, στους προπονητές που μας καθοδήγησαν καθόλη τη διάρκεια αυτών τον χρόνων σε κάθε τομέα και κυρίως στην προπονήτριας μας Φρόσω Δημητρουλάκη, η οποία μάς στάθηκε όχι μόνο ως προπονήτρια αλλά είναι και θα είναι ένας άνθρωπος σταθμός στη ζωή μας. Επιπλέον ,στην οικογένεια μου, η οποία τόσα χρόνια με στηρίζει και με εμψυχώνει”

Δερμιτζάκη Ευτυχία

Το μετάλλιο αυτό είναι αποτέλεσμα χρόνων μεθοδικής δουλειάς με τις συμπαίκτριες μου και συνεργασίας μας με τους τέσσερις εξαιρετικούς προπονητές (Φρόσω Δημητρουλάκη, Μιχάλη Κασικτσόγλου, Μάνο Μανουσάκη και Σταύρο Νανάκο). Είμαι πολύ περήφανη που ήμουν μέλος της οικογένειας του ΟΑΧ. Αφιερώνω το μετάλλιο τόσο στις υπέροχες συμπαίκτριες μου όσο και στους προπονητές και ανθρώπους του συλλόγου που πίστεψαν σε εμάς και μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Επιπλέον, το αφιερώνω σε όλη την οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου σε όλο αυτό το ταξίδι και ιδιαίτερα στον παππού μου που δεν βρίσκεται πλέον κοντά μου”

Λυβιάκη Ιωαννα

Το μετάλλιο το αφιερώνω στις συμπαίκτριες μου που ήμασταν από την αρχή ενωμένες σαν μια οικογένεια, στους προπονητές και στη διοίκηση που παρόλο που ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά δεν τα παρατήσαμε και δουλεύαμε με το ίδιο πάθος. Τέλος, στην οικογένεια μου που πάντα με στηρίζει και είναι στο πλευρό μου.

Βασιλογιαννάκη Αφροδίτη

Σε όλους όσους βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο που δεν ήταν δικό τους, αλλά δικό μας ανήκει η διάκριση αυτή. Που μας στήριξαν και μας αφιέρωσαν χρόνο. Στους προπονητές που κάθε μέρα ήταν στο γήπεδο για εμάς, που μας συμβούλευαν και προσπαθούσαν να μας κάνουν καλύτερες. Στον κύριο Δερμιτζάκη, που αφιέρωσε άπλετο χρόνο και ήταν σε κάθε αποστολή μαζί μας. Τέλος, στις συμπαίκτριες μου. Η κάθε μια άφησε τη δική της πινελιά μέσα στο γήπεδο και στην ομάδα.

Θεοδοσουλάκη Αθηνά

Τη νίκη μας την αφιερώνω σε όλες τις συμπαίκτριες μου, στην προπονήτρια μου Φρόσω Δημητρουλάκη, στο προπονητικό team και στη διοίκηση. Όλη τη χρονιά παρά τις αντίξοες συνθήκες δουλέψαμε με όρεξη, ομαδικότητα και άριστες σχέσεις μεταξύ μας. Σαν καινούργια στην ομάδα, όλοι με αγκάλιασαν και με υποδέχτηκαν εγκάρδια. Το μετάλλιο το αφιερώνω στους γονείς μου, γιατί πάντα είναι δίπλα μου και με στηρίζουν

Καραμούστου Μαριλενα

Το μετάλλιο αυτό πάει στην ομάδα μου και στους ανθρώπους που πίστεψαν και στήριξαν αυτόν τον αγώνα. Πρώτα στις μοναδικές συμπαίκτριες μου, ύστερα στην coach μας, τη βοηθό προπονητή (Μαντουλινι) και σε όλο το προπονητικό team, αλλά και στον κ. Στέλιο που πάντα βρισκόταν δίπλα μας. Η εμπειρία που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες θα μείνει χαραγμένη για πολύ καιρό και χαίρομαι που κάναμε περήφανους όσους μας έβλεπαν από εκεί ψηλά. Μπράβο μας κοριτσάρες!

Παπαδάκη Σταυρούλα

Το μετάλλιο αυτό σημαίνει πολλά για όλες μας. Πίσω από αυτό υπάρχουν πολλές ώρες δουλειάς και προπόνησης. Ήταν όνειρο μας πολλά χρόνια τώρα, το οποίο επιτέλους κάναμε πραγματικότητα. Αυτό το μετάλλιο λοιπόν, το αφιερώνω στην οικογένεια μου η οποία πάντα με στηρίζει. Σε όλους τους προπονητές που βοήθησαν να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Επιπλέον, στον κύριο Δερμιτζακη που πάντα στήριζε το τμήμα μας και την προσπάθεια μας. Τέλος, στις συμπαίκτριες μου, επειδή το αξίζει η κάθε μια ξεχωριστά.

Γιακουμάκη Αγγελική

Σε όλες τις συμπαίκτριες μου και στην προσπάθεια που έχουμε καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια για να βρισκόμαστε εδώ σήμερα ανήκει το μετάλλιο. Στην προπονήτρια μας Φρόσω Δημητρουλάκη και σε όλους τους προπονητές που μας βοήθησαν. Τέλος, στον κύριο Στέλιο (Δερμιτζάκη) και στις οικογένειες μας που είναι συνοδοιπόροι-υποστηρικτές μας στον δύσκολο αυτό αγώνα. Μια αξέχαστη εμπειρία, στόχοι που επιτεύχθηκαν, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και μια παρέα που έγινε οικογένεια.

Σκουμπάκη Αργυρώ

Στην προσπάθεια που κάναμε τρία χρόνια τώρα και όπου πάντα φτάναμε στην πηγή και δεν πίναμε νερό… Στις συμπαίκτριες μου που καταφέραμε να είμαστε μια παρέα και σε όλους τους προπονητές που μας βοήθησαν. Και εννοείται τον κύριο Στέλιο (Δερμιτζάκη) που πάντα τρέχει για το τμήμα μας!

Τα κορίτσια που έφεραν το μετάλλιο

Οι 12 παίκτριες που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο και η παρουσία τους στην τελική φάση (5 αγώνες) μέσα σε λίγες αράδες.

Τσώνη Εμμανουέλα


Γεν: 11-1-2003,
Θέση: 1, Υψος: 1.60
Αγώνες 4, Συν. Χρόνος 0:10:45,
Πόντοι –
Ριμπ. 1 (0+1) Ασ.: 1, Κλεψ. -, Ταπ. –

Δερμιτζάκη Ευτυχία


Γεν.: 10-10-2002,
Θέση: 1, Υψος: 1.75
Αγώνες 5, Συν. Χρόνος 2:22:35,
Πόντοι 39
Ριμπ. 25 (4+21) Ασ.: 21, Κλεψ. 9, Ταπ. –
Λυβιάκη Ιωάννα
Γεν.: 28-6-2004, Θέση: 3-4, Υψος: 1.76
Αγώνες 4, Συν. Χρόνος 0:06:42,
Πόντοι 2
Ριμπ. – (-) Ασ.: -, Κλεψ. -, Ταπ. –

Βασιλογιαννάκη Αφροδίτη


Γεν.: 10-8-2002,
Θέση: 2, Υψος: 1.65
Αγώνες 4, Συν. Χρόνος 0:09:21,
Πόντοι 6
Ριμπ. – (-) Ασ.: -, Κλεψ. 1, Ταπ. –

Χαιρετάκη Νίνα


Γεν.: 4-8-2003,
Θέση: 2, Υψος: 1.74
Αγώνες 5, Συν. Χρόνος 0:52:30,
Πόντοι 8
Ριμπ. 8 (5+3) Ασ.: 4, Κλεψ. 3, Ταπ. –

Θεοδοσουλάκη Αθηνά


Γεν.: 12-7-2003,
Θέση: 1, Υψος: 1.65
Αγώνες 5, Συν. Χρόνος 2:51:10,
Πόντοι 72
Ριμπ. 24 (9+15) Ασ.: 10, Κλεψ. 18, Ταπ. –

Καραμούστου Μαριλένα


Γεν.: 7-8-2004, Θέση: 3-4,
Υψος: 1.72
Αγώνες 4, Συν. Χρόνος 0:47:06,
Πόντοι –
Ριμπ. 1 (0+1) Ασ.: -, Κλεψ. 1, Ταπ. –

Παπαδάκη Σταυρούλα


Γεν.: 11-3-2004, Θέση: 3-4,
Υψος: 1.80
Αγώνες 5, Συν. Χρόνος 2:50:44,
Πόντοι 48
Ριμπ. 28 (8+20) Ασ.: 8, Κλεψ. 6, Ταπ. 1

Δασκουλίδου Βασιλική


Γεν.: 1-12-2003, Θέση: 3-4,
Υψος: 1.75
Αγώνες 5, Συν. Χρόνος 2:54:21,
Πόντοι 51
Ριμπ. 41 (11+30) Ασ.: 7, Κλεψ. 15, Ταπ. 5

Κίντριλη Γεωργία


Γεν.: 17-6-2004, Θέση: 4, Υψος: 1.75
Αγώνες 5, Συν. Χρόνος 0:35:43,
Πόντοι 5
Ριμπ. 5 (4+1) Ασ.: 6, Κλεψ. -, Ταπ. –

Γιακουμάκη Αγγελική


Γεν.: 19-1-2004, Θέση: 1-2,
Υψος: 1.70
Αγώνες 4, Συν. Χρόνος 0:16:44,
Πόντοι –
Ριμπ. 1 (0+1) Ασ.: -, Κλεψ. 1, Ταπ. –

Σκουμπάκη Αργυρώ


Γεν.: 12-6-2002, Θέση: 4-5, Υψος: 1.80
Αγώνες 5, Συν. Χρόνος 2:42:19,
Πόντοι 51
Ριμπ. 29 (11+18) Ασ.: 12, Κλεψ. 9, Ταπ. 8

Προπονήτρια: Δημητρουλάκη Φρόσω (στο παγκρήτιο ήταν και ο Νανάκος Σταύρος)


Βοηθοί προπονητή: Ρουμπελάκης Γιώργος, Ψυχογιού Μαντώ
Εφορος: Δερμιτζάκης Στέλιος
Επαιξε στο παγκρήτιο πρωτάθλημα και η: Δασκαλάκη Ελένη (2002, 5, 1.75)

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες