Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Μπαράζ προστίμων σε τουριστικές περιοχές της πόλης

Η αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων αλλά και η παράνομη είσοδος οχημάτων στη χερσαία λιμενική ζώνη, είναι οι συχνότερες παραβάσεις που αντιμετωπίζουν τα όργανα του λιμενικού σταθμού Χανίων, στα όρια ευθύνης τους (Ενετικό Λιμάνι, Κουμ Καπί, Ν. Χώρα). Επίσης, πολλές παραβάσεις αφορούν και την είσοδο οχημάτων κάθε είδους εντός της λιμενικής ζώνης.

Τα στοιχεία από την 1η Ιανουαρίου του 2022 μέχρι και χθες 23 Αυγούστου είναι ενδεικτικά της κατάστασης.
Ειδικότερα οι παραβάσεις αφορούν:
•ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ: Πραγματοποιήθηκαν 345 έλεγχοι στη χερσαία λιμενική ζώνη σε Ν. Χώρα, Ενετικό Λιμάνι, Κουμ Καπί. Βεβαιώθηκαν 51 παραβάσεις. Οι παραβάσεις αφορούσαν καταστήματα που είτε δεν είχαν άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και πήραν αργότερα, είτε δεν πήραν ποτέ, είτε είχαν υπερβεί τα όρια της άδειας.
• ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ: Έγιναν 30 έλεγχοι σε επιχειρήσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής και βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις.
• ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΟΚ: Στη χερσαία λιμενική ζώνη έγιναν 800 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 400 παραβάσεις. Αυτοκίνητα, δίκυκλα που παράνομα μπήκαν στη χερσαία λιμενική ζώνη ή για μεταφορικά οχήματα που παραβίασαν τα ωράρια. Ένα ποσοστό λιγότερο από 10% των προστίμων σβήστηκαν μετά από ένσταση των πολιτών.
• ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Έγιναν 35 έλεγχοι σε άτομα που ασκούν υπαίθριο εμπόριο είτε με άδεια είτε χωρίς άδεια και βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις με τις ανάλογες κατασχέσεις των προϊόντων.
• ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ: Καθημερινοί έλεγχοι για τον εφοδιασμό των σκαφών με σκάφη και για να μην πέσει καύσιμο στη θάλασσα. Έχουν βεβαιωθεί 4 παραβάσεις που αφορούν δύο ιδιώτες που έκαναν εργασίες πίσω από τη χερσαία λιμενική ζώνη και έριχναν τα ξεπλύματα στους αγωγούς ομβρίων και άλλες δύο παραβάσεις αφορούν τη ΔΕΥΑΧ για βλάβες στο δίκτυο λυμάτων της που ξεχείλισαν και κατέληξαν στον αγωγό ομβρίων και από εκεί στο Ενετικό Λιμάνι.
• ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ: Στη λιμενική ζώνη έχουν γίνει 25 έλεγχοι μετά από καταγγελίες πολιτών για θόρυβο από καταστήματα. Επειδή η υπηρεσία δεν έχει το μηχάνημα (ντεσιμπελόμετρο), αν διαπιστωθεί θόρυβος δια ακοής βεβαιώνεται η ανάλογη παράβαση. Από την αρχή της χρονιάς έχουν βεβαιωθεί δύο παραβάσεις, μια στο Ενετικό Λιμάνι και μια στο Κουμ Καπί, στις άλλες περιπτώσεις κατά την κρίση των οργάνων η μουσική δεν ήταν δυνατή.
• ΤΑΧΥΠΛΟΑ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ: Έχουν γίνει 35 ελέγχοι και βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις που αφορούν κυρίως στην έλλειψη εφοδίων, την κίνηση σε σημεία όπου δεν επιτρέπεται καθώς βρίσκονται λουόμενοι κ.α. Όπως μας ανέφερε ο διοικητής του Λιμενικού Σταθμού κ. Ε. Κοκολογιαννάκης «παρότι ο Λιμενικός Σταθμός έχει μειωμένη δύναμη – μόλις 8 άτομα – προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του. Μας ενισχύει το κεντρικό λιμεναρχείο με προσωπικό, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, αλλά τις υπόλοιπες ώρες είμαστε 2-3 άτομα και πάλι προσπαθούμε για το καλύτερο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα