Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μουντιάλ 2022- Το Κατάρ «αναμένει κυκλοφοριακή συμφόρηση» και παίρνει τα μέτρα του

Το Κατάρ «αναμένει κυκλοφοριακή συμφόρηση» κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του να «τηρήσουν τους κανόνες», προειδοποιώντας ότι η διαχείριση τεσσάρων αγώνων ποδοσφαίρου την ημέρα στη Ντόχα θα είναι μια πρόκληση, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Έτσι μπορεί οι φίλαθλοι να μπορούν να παρακολουθούν πολλούς αγώνες σε μια μέρα στη μικρότερη χώρα που θα φιλοξενήσει Μουντιάλ, αλλά αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Η πρόκληση των τεσσάρων αγώνων την ημέρα

Το μικρό εμιράτο των 11.571 km² θα πρέπει να δεχθεί περισσότερους από 1,2 εκατομμύριο επισκέπτες, εκτός από τους 2,9 εκατομμύρια κατοίκους του, μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου, με τις δύο πρώτες εβδομάδες να είναι οι πιο δύσκολες.
«Το να έχουμε τέσσερις αγώνες σε μια μέρα είναι μια πρόκληση, σε μια πόλη όπως η Ντόχα. Φυσικά περιμένουμε να έχουμε συμφόρηση στους δρόμους», δήλωσε ο Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ-Μαουλαουί, επικεφαλής μεταφορών στην Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Ως εκ τούτου, είμαστε εδώ σήμερα για να προειδοποιήσουμε τους οπαδούς να ακολουθήσουν ορισμένους κανόνες. Βρέθηκαν λύσεις για να φτάσουμε στα γήπεδα και για καθημερινές δραστηριότητες. Τώρα είναι ευθύνη των οπαδών να εκμεταλλευτούν όλα τα πλεονεκτήματα του Μουντιάλ», πρόσθεσε.

Αυτοκίνητα για τους κατοίκους μέσα μεταφοράς για τους επισκέπτες

Οι διοργανωτές συνιστούν στους κατοίκους να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους -μεταφέροντας πολλά άτομα-, για να φτάσουν νωρίς στο γήπεδο και οι φίλαθλοι από το εξωτερικό να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία είναι δωρεάν για τους κατόχους εισιτηρίων αγώνα, με την κάρτα Hayya.

Μετρό, λεωφορεία, ταξί, Uber και λιμουζίνες

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, το μετρό (οι τρεις γραμμές του οποίου εξυπηρετούν τα πέντε από τα οκτώ στάδια) θα ενισχύσει τις λειτουργίες του, τοποθετώντας σε 110 τρένα αντί για τα συνηθισμένα 75 που θα σταματούν κάθε 165 δευτερόλεπτα, 21 ώρες την ημέρα, όπως δήλωσε ο δήλωσε ο Αμπντούλα Σαίφ Αλ-Σουλαϊτί, Διευθυντής Παροχής Υπηρεσιών στο μετρό.
Το μετρό θα λειτουργεί από τις 06:00 έως τις 03:00 καθημερινά εκτός Παρασκευής, οπότε και θα ξεκινήσει πριν τις 09:00. Τα τρένα θα διαδέχονται το ένα το άλλο με συχνότητα μόλις τρία λεπτά.
Θα αυξηθεί επίσης η κίνηση των λεωφορείων. Εκτός από τα 800 που λειτουργούν καθημερινά μεταξύ 04:00 και 23:00, 2.300 θα συνδέουν στάδια και βασικά σημεία της πρωτεύουσας Ντόχα, όπως αεροδρόμια, ορισμένα καταλύματα και τις κύριες ζώνες φιλάθλων.
Τρεις χιλιάδες ταξί, 11.500 Uber και λιμουζίνες θα είναι διαθέσιμα.

Οι ζώνες φιλάθλων, οι λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας, τα σχολεία και η τηλεργασία

Οι περιοχές, όπου βρίσκονται οι κύριες ζώνες φιλάθλων, θα είναι κλειστές για την κυκλοφορία αυτοκινήτων. Ορισμένες κατοικημένες περιοχές γύρω από τα γήπεδα θα αποκλειστούν και οι κάτοικοι θα χρειαστούν άδεια για να φτάσουν στα σπίτια τους.
Μία διαδρομή σε έναν από τους κύριους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας της Ντόχα, θα προορίζεται για λεωφορεία, ταξί, ιατρικά και υπηρεσιακά οχήματα. Όσοι μπαίνουν εκεί χωρίς άδεια κινδυνεύουν με πρόστιμο 500 ριάλ Κατάρ (140 ευρώ).
Επιπλέον, το Κατάρ έχει ανακοινώσει ότι τα σχολεία να κλείσουν και το 80% των κρατικών υπαλλήλων να εργάζονται από το σπίτι.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε οκτώ στάδια, όλα σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την κεντρική Ντόχα. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων του τουρνουά θα γίνονται τέσσερις αγώνες κάθε μέρα, με εναρκτήρια προγραμματισμένα μεταξύ 13:00 και 22:00.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα