Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Μουσική τριλογία στον Αγ. Πέτρο Δομινικανών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Τιμώντας τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών η Περιφέρεια Κρήτης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, και ο Μουσικός Σύλλογος Απόλλων συνδιοργανώνουν την «2η Μουσική Τριλογία» που θα πραγματοποιηθεί στις 18, 21 και 22 Απριλίου 2019 στον Αγ. Πέτρο Δομινικανών με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες και ώρα έναρξης των εκδηλώσεων στις 20:30 το βράδυ.

 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
18 Απριλίου
Α΄ Μέρος
“Συνομιλία με την Μουσική”
Σκιαγραφία της Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής Μουσικής: Μαίρη Μαρκοπούλου
Ξύλινα Πνευστά: Γιώργος Ζαχαριουδάκης
Ντουέτο: Νεκταρία Λαουμτζή mezzo soprano
Ανδρέας Μαυρακάκης κιθάρα
Β΄ Μέρος
Ένα ταξίδι στην Αναγέννηση και το Μπαρόκ από την
Νεκταρία Λαουμτζή και την ομάδα Μονωδίας της.
21 Απριλίου
“Behold, I tell you a mystery”
Μια βραδιά με αποσπάσματα από ορατόριο και όπερα.
Μάνος Χριστοφακάκης βαθύφωνος
Mélisande Sinsoulier πιανίστα
22 Απριλίου
Tuba mirum – Σάλπιγγος ήχος
Κατανυκτική συναυλία με έργα για τρομπέτα και πιάνο
Δέσποινα Σκανδαλάκη, τρομπέτα
Διονύσης Μαλλούχος, πιάνο
Ζωή Παπαδάκη, φιλολογική επιμέλεια – απαγγελία κειμένων.
Σε συνέντευξη τύπου σήμερα στη Περιφέρεια παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, και την Πρόεδρο του Μουσικού Συλλόγου Απόλλων Ιωάννα Γιάνναρη.
Συγκεκριμένα ανέφεραν:
Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης: «Η Περιφέρεια Κρήτης έχοντας ως πυλώνα ανάπτυξης τον πολιτισμό, στηρίζει τις ποιοτικές εκδηλώσεις της μουσικής τριλογίας τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών. Τα μνημεία της Κρήτης και οι αρχαίες τοποθεσίες του νησιού αποτελούν τον «ζωντανό μάρτυρα» ιστορίας χιλιάδων ετών που οφείλουμε να διασώζουμε και να αναδεικνύουμε. Η μουσική τριλογία που εμπεριέχει ποιοτικές εκδηλώσεις έχει σκοπό να φέρει κοντύτερα τους πολίτες, τους νέους μας, με τα σημαντικά μνημεία μας. Προσκαλούμε τον κόσμο να συμμετέχει και να παρακολουθήσει δωρεάν όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του τριημέρου».
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Απόλλων Ιωάννα Γιάνναρη που συντονίζει τις εκδηλώσεις ανέφερε, ότι, «ο σχεδιασμός του καλλιτεχνικού προγράμματος αξιοποιεί και προβάλλει κυρίως το τοπικό δυναμικό της τέχνης & των γραμμάτων, με στόχο την μεταφορά πληροφοριών στο ευρύ κοινό τι εστί Μνημεία και πως αυτά συνδέονται με την ζωή των κατοίκων, διατηρούνται ζωντανά και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Φασουλάκη και την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την στήριξη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Για όλους εμάς που γνωρίζουμε χρόνια την κα. Ιωάννα Γιάνναρη δεν μπορούμε να εκπλαγούμε εύκολα πλέον, αφού γνωρίζουμε την σοβαρότητα που την χαρακτηρίζει στις δράσεις πολιτισμού που αναλαμβάνει. Με ιδιαίτερες γνώσεις του αντικειμένου της οργάνωσης και εκτέλεσης συναυλιών, παραστάσεων, φεστιβάλ κ.α, για μια ακόμη φορά μας χαρίζει μέσα απο την πρωτοβουλία αυτή της τριλογίας μία νέα ευκαιρία για να γαληνέψει ο νους και να τραφεί το πνεύμα. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και συνιστώ σε όσους μπορούν να μην λείψουν καθόλου από αυτές τις τόσο σημαντικές εκδηλώσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα