Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Μοντέλο του “Ikaros Palace” στο Ναυτικό Μουσείο

Ένα νέο μοντέλο, το “Ίκαρος Palace” των Μινωικών Γραμμών κοσμεί τους χώρους εκθέσεων του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης.

Το μοντέλο έγινε δώρο από την εταιρεία στο Μουσείο αναγνωρίζοντας τη σημασία του στην ανάδειξη της ναυτικής κληρονομιάς.
Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης κ. Μανώλης Πετράκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε ένα νέο μοντέλο στο Μουσείο μας. Οι Μινωικές γραμμές ικανοποίησαν το αίτημα μας και μας έστειλαν ένα αντίγραφο του “Ίκαρος palace”. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μοντέλο που θα κοσμεί τους χώρους μας και πιστεύω ότι θα το προβάλουμε κάνοντας μια εκδήλωση μαζί με ένα άλλο μοντέλο που παραλάβαμε πριν από μερικούς μήνες πάλι από δωρεά.»
Το σκάφος ναυπηγήθηκε το 1997 στη Σουηδία ταξίδεψε πολλά χρόνια στη γραμμή Ηράκλειο- Πειραιάς, έχει μήκος 200 μ., πλάτος 25 μ. και βύθισμα 6,80 μ. Τώρα ταξιδεύει στη γραμμή Ιταλίας- Ισπανίας -Μαρόκο. O κ. Πετράκης ευχαρίστησε «τον αντιπρόεδρο των “Μινωικών Γραμμών” κ. Μιχάλη Χατζάκη και τη σύζυγο του κ. Αλίκη Κεφαλογιάννη διαχρονικούς φίλους και υποστηρικτές του μουσείου μας και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αντώνη Μανιαδάκη που βοήθησαν στο να μας δοθεί αυτό το μοντέλο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα