Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Μοναδική παρακαταθήκη το Μουσείο Τυπογραφίας

Μοναδικό για την Ελλάδα και για τον κόσμο, χαρακτήρισαν το Μουσείο Τυπογραφίας, πολιτικοί, επιστήμονες, φίλοι του Μουσείου που επισκέφθηκαν χθες τις εγκαταστάσεις του στο Βιοτεχνικό πάρκο Σούδας.

Στις πλούσιες συλλογές του ξεναγήθηκαν από τον ιδρυτή του Μουσείου Τυπογραφίας και των “Χανιώτικων νέων” Γιάννη Γαρεδάκη καθώς και τη διευθύντρια του Μουσείου Έλια Κουμή.

Για ένα «διαμάντι πολύτιμο για την παγκόσμια κοινότητα» έκανε λόγο η πρώην υπουργός και Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου.

«Η αλήθεια που πρέπει όλοι να παραδεχτούμε είναι ότι οι εθελοντές στην δημιουργία, στην τέχνη, στον πολιτισμό, στην παράδοση, οι Γαρεδάκηδες, δηλαδή, του κόσμου, είναι αυτοί που στήνουν την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ζήσαμε μια μοναδική, καταπληκτική, ξεχωριστή εμπειρία» επεσήμανε ο πρώην υπουργός , δικηγόρος, Γιώργος Φλωρίδης και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έχει δημιουργηθεί κάτι τέτοιο εδώ με την φροντίδα ενός ανθρώπου και της γυναίκας του, δύο εξαιρετικών ανθρώπων. Το έργο αυτό συνιστά μια μεγάλη εθνική προσφορά. Μια σημαντική προσφορά για την Ελλάδα και τον κόσμο, γιατί έχει τέτοια χαρακτηριστικά. Είμαστε ευτυχείς που ήρθαμε εδώ και ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την ξενάγηση που μας έγινε. Ο μόχθος που υπάρχει εδώ είναι μοναδικός. Το μέλλον του Μουσείου Τυπογραφίας προοιωνίζεται πολύ σημαντικό, κυρίως για την προσφορά του στην ελληνική νεολαία, μέσα από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα».

Μουσείο Τυπογραφίας«Έχω μείνει κατάπληκτος, δεν περίμενα να συναντήσω ένα τόσο σπουδαίο έργο» ανέφερε ο διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Παπανικολάου” Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος.

«Στο Μουσείο αυτό καταγράφεται η ιστορία της Τυπογραφίας αλλά παράλληλα και τα στιγμιότυπα της Ιστορίας όλους αυτούς τους αιώνες. Επίσης είδα και την εξέλιξη της Τέχνης, ανάλογα με τις διάφορες γραφές. Με εντυπωσίασε το πάθος και η επιμονή του κ. Γαρεδάκη και της συζύγου του, να φτιάξουν αυτό το έργο, με δικά τους έξοδα. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα άλλο τέτοιο έργο. Έτσι, καμιά φορά κοιτάς την κεντρική σκηνή, την πολιτική, την κοινωνική ζωή και βλέπεις δείγματα ακινησίας. Και λες, πώς προχωρεί αυτή η χώρα; Η χώρα προχωρεί με ανθρώπους σαν τον κ. Γαρεδάκη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα