Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Μνημόνιο συνεργασίας για την έγκαιρη ενημέρωση των αγροτών

Την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των αγροτών της χώρας για ζητήματα που σχετίζονται με τον καιρό και το κλίμα έχει στόχο το μνημόνιο κοινής συνεργασίας που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είναι σημείο τομής για τις δυνατότητες πρόσβασης και της διακίνησης πληροφοριών απευθείας στους αγρότες», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η «άμεση, γρήγορη και ακριβής ενημέρωση του αγροτικού κόσμου για καιρικές και κλιματικές αλλαγές αλλάζει τα δεδομένα προς το καλύτερο, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιούν τα νέα δεδομένα και να λαμβάνουν τα κατά το δυνατόν καλύτερα μέτρα προστασίας».

Η ΕΜΥ θα παρέχει καθημερινά, δύο φορές την ημέρα, ωριαίες προγνώσεις θερμοκρασίας, στο ύψος των δύο μέτρων, και αναλαμβάνει την αδιάλειπτη ροή των δεδομένων στο G-Cloud του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφαλίζοντας έτσι την άμεση και ταχεία ενημέρωση των αγροτών.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, εξαιρετικά σημαντική είναι η διμερής συνεργασία στο κομμάτι που αφορά στην τοποθέτηση του δικτύου των ραντάρ καιρού που θα προμηθευτεί ο ΕΛΓΑ. Συνδυαστικά με το υφιστάμενο δίκτυο της ΕΜΥ, αναμένεται να υπάρξει η βέλτιστη μετεωρολογική κάλυψη της χώρας μας και να διευκολυνθεί η ανταλλαγή και η διασπορά δεδομένων υψηλής ακρίβειας σε πραγματικό χρόνο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο υπηρεσιακός γραμματέας του υπουργείου, Εμμανουήλ Αναδρανιστάκης, και εκ μέρους της ΕΜΥ, ο διοικητής ταξίαρχος, Σπυρίδωνας Μπαρσάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα