Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Μνήμη ηρώων

Μνήμη ηρώων το περασμένο Σάββατο στη Σκάφη Ανατολικού Σελίνου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης των πεσόντων και εκτελεσθέντων κατά τους απελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδος, κατοίκων της πρ. κοινότητας Σκάφης.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου με την Τοπική Κοινότητα Σκάφης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκάφης, Αργαστηρίου, Τζαγκαριάκου “Τα Σκαφιδάκια”.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον αρχιερατικό επίτροπο Σελίνου π.Παναγιώτη Ανδρουλάκη, τον εφημέριο Σκάφης π. Κωνσταντίνου Αλυγιζάκη και τον εφημέριο Ροδοβανίου π. Γρηγορίου Πετράκη.
Ακολούθησαν προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων και ο Εθνικός Yμνος.
Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου Αντ. Περράκης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάφης, Αργαστηρίου, Τζαγκαριάκου Μιχάλης Τωμαδάκης. Ακολούθησε η ομιλία του Νεκτάριου Νικολακάκη Δρ. Θεολογίας, Ιστορικού – Τουρκολόγου, ο οποίος ξεδίπλωσε όλες τις πτυχές από τις δράσεις των Ηρώων του Μνημείου, με λεπτομέρειες, που πρώτη φορά έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.
Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αζωγυρέ, Ευτ. Κουκουτσάκης, σε σημείωμά του σχετικά με την συγκεκριμένη εκδήλωση, «το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάφης είναι ένα από τα πιο δραστήρια του Σελίνου γεγονός που μας προκαλεί δέος και σεβασμό για της δράσεις και της ενέργειες τον μελών του».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα