Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου στον Πλάτανο Κισσάμου

Τη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου τίμησε χθες η ιδιαίτερη πατρίδα του, ο Πλάτανος Κισσάμου. Εκεί πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του υποστράτηγου Υγειονομικού Σπύρου Μιλτιάδη Καστανάκη.

Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμούς, κατά σειρά: από τον μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιο, τον δήμαρχο Κισσάμου, Γιώργο Μυλωνάκη, τον βουλευτή, Βασίλη Διγαλάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου, κ. Λουπασάκη και την πρόεδρο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου, Μαίρη Μανουσάκη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο συνταξιούχος δάσκαλος και συγγραφέας Εμμανουήλ Κογχυλάκης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Σπύρο αγαπητέ και αλησμόνητε, είδαμε τη μορφή σου στο άγαλμα, ακίνητη και σιωπηλή. Ομως είσαι εδώ. Η ψυχή σου σαν ατμός, σαν άνεμος γεμίζει τον αέρα… Σπύρο, σύζυγε, πατέρα, παππού, γιατρέ, συγγενή, φίλε, γείτονα, άφησες σημάδια ανθρωπιάς ανεξίτηλα».

Ο Σπύρος Καστανάκης (1931-2012) γεννήθηκε στον Πλάτανο. Υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως διευθυντής και επιμελητής χειρουργικών κλινικών, ως υπεύθυνος του γραφείου εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής, ως διοικητής νοσοκομείου εκστρατείας στην Κύπρο, κατά την εισβολή του 1974, ως διευθυντής υγειονομικού και χειρούργος μεγάλων μονάδων και ως γενικός διευθυντής του 424 ΓΣΝΕ και του ΝΙΜΤΣ, από όπου και αποστρατεύτηκε το 1990 με το βαθμό του υποστράτηγου. Του απονεμηθηκαν μετάλλια και παράσημα για την προσφορά του ενώ είχε και πλούσιο συγγραφικό έργο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα