Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Μητσοτάκης: «Ναι» στον πολιτικό γάμο ομοφύλων, «όχι» στην παρένθετη μητέρα

«Ναι» στον πολιτικό γάμο, «όχι» στην τεκνοποίηση με παρένθετη μητέρα, για τα ομόφυλα ζευγάρια, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, στην εφ` όλης της ύλης συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Το πρώτο που θα νομοθετήσουμε είναι την ισότητα στο γάμο, δηλαδή την απαλειφή οποιασδήποτε διάκρισης ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό στο ζήτημα της σύναψης μίας σχέσης γάμου, που ουσιαστικά είναι το επιστέγασμα την αγάπης αλλά ταυτόχρονα και νομικό συμβόλαιο με δικαιώματα και υποχρεώσεις… Μιλάμε για πολιτικό γάμο, δεν μιλάμε ούτε για εκκλησία, ούτε για στέφανα, ούτε για ρύζια…» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι αυτό το οποίο προτίθεται να φέρει προς ψήφιση δεν είναι κάτι επαναστατικά διαφορετικό από αυτό το οποίο ήδη ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ παράλληλα δήλωσε πως «ένας άνδρας μόνος του δεν θα μπορεί να έχει παιδί με υποβοηθούμενη μητέρα».

«Παιδιά υπάρχουν σήμερα. Και δεν νομίζω ότι κανείς αμφισβητεί μια πραγματικότητα: ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά και δεν θα σταματήσουν αυτά τα παιδιά να υπάρχουν, δεν θα εξαφανιστούν. Πλην όμως, τα παιδιά αυτά, ξέρετε, δεν έχουν ίσα δικαιώματα» δήλωσε.

«Οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε εμείς. Δεν έχουν πάει δύο βήματα παραπέρα. Και όταν λέω ότι θα προχωρήσουμε ως κοινωνία, να προχωρήσουμε, ναι, δεν θα γίνουμε εργαστήρι πειραμάτων στην Ελλάδα. Δεν θα πειραματιστούμε με τις πιο προχωρημένες ιδέες στα θέματα των δικαιωμάτων» πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία, στους βουλευτές και υπουργούς της Ν.Δ. Μεταξύ άλλων κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως σέβεται απόλυτα όλες τις απόψεις και δεν θέλει αυτό το θέμα να διχάσει την ελληνική κοινωνία, αλλά να δούμε αν μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν κοινό τόπο.

«Προφανώς και θα ακούσουμε τις απόψεις της Εκκλησίας, δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, θα σεβαστούμε τη διαφορετική άποψη, αλλά νομοθετεί η Πολιτεία, δεν συνομοθετεί με την Εκκλησία, όπως έχει συμβεί και πολλές φορές στο παρελθόν» ξεκαθάρισε.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού. «Έχουμε καταθέσει, ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια», σχολιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απο τον πρωθυπουργό των υποκλοπών δεν δεχόμαστε», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Για αντιδραστική ατζέντα, με εκσυγχρονιστικό μανδύα που καταρρέει», κάνει λόγο το ΚΚΕ.

«Ο Πρωθυπουργός επιδιώκει να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον ακροδεξιό σκύλο χορτάτο», σημείωσε η Νέα Αριστερά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Δεν θυμάμαι ποτέ πρωθυπουργός να εισηγείται την ψήφιση νομοσχεδίου και συγχρόνως να καλεί τους βουλευτές του κόμματός του να απόσχουν από την ψηφοφορία. Αν αυτό δεν είναι κατάντια, είναι σίγουρα τυχοδιωκτισμός.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα