Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Μισέλ: Ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ έως το 2030

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θεωρεί πως η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030. «Η Ουκρανία μπορεί να είναι μέλος της ΕΕ το 2030, εάν οι δύο πλευρές κάνουν ό,τι τους αναλογεί», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Τόνισε πως η ΕΕ πρέπει «να επισπεύσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων», συμπληρώνοντας πως η ταχεία ένταξη της Ουκρανίας «θα αποδείκνυε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ικανή για γεωπολιτικές παρεμβάσεις».

Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν θα υπάρξει χαλάρωση των κριτηρίων ένταξης της ΕΕ ούτε για την Ουκρανία ούτε για άλλες υποψήφιες χώρες. Εκτός από την Τουρκία, υποψήφιες προς ένταξη είναι έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και η Μολδαβία. «Η Ουκρανία και οι άλλες υποψήφιες χώρες (προς ένταξη στην ΕΕ) πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, να καταπολεμήσουν τη διαφθορά και να εκπληρώσουν τις νομικές προϋποθέσεις»

Η προοπτική διεύρυνσης είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας κατά τη σύνοδο που διεξάγεται αύριο στη Γρανάδα της Ισπανίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα