Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Μηνύματα τοπικών φορέων και προσώπων για την 25η Μαρτίου

Το δικό τους μήνυμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στέλνουν φορείς, πολιτικοί και άνθρωποι του τόπου, εκφράζοντας τα δικά τους χρόνια πολλά για την αυριανή σημαντική γιορτή.

Ο δήμαρχος Κισσάμου Γεώργιος Μυλωνάκης αναφέρει: «Τιμάμε αύριο την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οι οποίες αναδεικνύουν διδάγματα, αρχές και αξίες με διαχρονικότητα και ιδιαίτερο συμβολισμό στις κρίσιμες, σύνθετες και δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Κοινό μήνυμα του διπλού εορτασμού, εθνικού και θρησκευτικού, είναι η πίστη. Πίστη σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η ελευθερία και πίστη στην αγάπη και στην αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.
Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί διαχρονικό ορόσημο ηρωισμού που δεν παύει να εμπνέει τις προσπάθειες όλων μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Εμείς οι Έλληνες, διαθέτουμε το θάρρος και την ωριμότητα να διδαχθούμε από το παρελθόν αλλά και την αυτοπεποίθηση να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος. Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε, να υπερασπιζόμαστε τις θεμελιώδεις αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, έχοντας διαχρονικό χρέος να θυμόμαστε ότι τα δημοκρατικά κεκτημένα για τα οποία θυσιάστηκαν οι ήρωες μας, δεν είναι δεδομένα και απαιτείται  εγρήγορση και  διαρκής επαγρύπνηση από όλους μας, για τη διαφύλαξή τους.
Έχουμε καθήκον να φανούμε αντάξιοι όλων εκείνων που επαναστάτησαν, πολέμησαν, μάτωσαν και υπέφεραν για να αναπνέουμε σήμερα ελεύθεροι όλοι εμείς.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!».

Το μήνυμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, από τον Γενικό Συντονιστή Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Επιτροπάκη αναφέρει:

«Η κήρυξη του απελευθερωτικού αγώνα το 1821 αποτέλεσε την αφετηρία της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.
Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή.
Είναι μέρα τιμής και μνήμης για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
Η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές του Ελληνισμού, με τα μηνύματα από τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων του 1821 να παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά.
Για μία ακόμη φορά τιμούμε τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.
Ας εμπνευστούμε από το ηρωικό παράδειγμα των προγόνων και με ενότητα,ομοψυχία και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες».

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης απευθύνει το δικό του μήνυμα για την ημέρα:
«Διακόσια δύο χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, πλοηγός μας είναι πάντα οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας, που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια υπερασπίστηκαν τα ιδεώδη της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας και συγκρότησαν το σύγχρονο ελληνικό κράτος.
Τα μηνύματα της εθνικής μας επετείου βαθιά διδακτικά και διαχρονικά∙ με τη ίδια βαθιά πίστη στη δημοκρατία και τα υψηλά ιδανικά που η Ελληνική Επανάσταση προέταξε, βαδίζουμε προς το μέλλον, με ελπίδα και αισιοδοξία.
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα