Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Μήνυμα εθνικής κυριαρχίας έστειλε από τη Γαύδο ο πρωθυπουργός (φωτ. – video)

Ισχυρό μήνυμα για την Ελλάδα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Γαύδο, τονίζοντας πως «η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τα κυριαρχικά της δικαιώματα», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως από το φυλάκιο στο νησί της Γαύδου η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά. Ο πρωθυπουργός κατέφθασε σήμερα το πρωί στο ακριτικό νησί για να γιορτάσει τα Θεοφάνεια, σε μια κίνηση κι επίσκεψη υψηλού συμβολισμού την χρονική περίοδο που διανύουμε.

«Ατενίζοντας τα 12 μίλια…» είπε στον πρωθυπουργό ο Ν. Καλογερής, με τον Κ. Μητσοτάκη να απαντά πως «θα γίνει και αυτό, κάθε πράγμα στον καιρό του», ενώ οι άνδρες του φυλακίου του χάρισαν δώρο μια σημαία.

Με έντονες περιβαλλοντικές αναφορές ο χαιρετισμός της Δημάρχου Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη τονίζοντας την ανάγκη διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.

Επίσης, αναφορά στις εξορύξεις που γίνονται αλλά και στη δυνατότητα εκμετάλλευσής τους έγινε από τον Πρωθυπουργό, ενώ έγγραφο με 7 επείγουσες ανάγκες κατέθεσε στον κ. Μητσοτάκη ο γιατρός του νησιού. Παράλληλα, η μητέρα δύο παιδιών γυμνασίου ζήτησε τη λειτουργία του σχολείου.

Σημειώνεται πως μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκονται οι βουλευτές Β. Διγαλάκης, Μ. Βολουδάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, καθώς κι ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Καλογερής.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα