Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Μηνύματα για υγιεινή διατροφή

Yγιεινή διατροφή σε ένα πράσινο πλανήτη, το μήνυμα αυτό περνάει η κινητή βιωματική έκθεση του WWF Ελλάς που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα στο χώρο του Κ.Α.Μ. στο παλιό λιμάνι.

Mέσα από έξυπνες δράσεις μαθητές αλλά και ενήλικοι λαμβάνουν μηνύματα για την υγιεινή διατροφή στα πλαίσια του προγράμματος “Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης” που πραγματοποιεί σε όλη τη χώρας η WWF.

Όπως εξήγησε στα “Χ.Ν.” η κ. Βίκη Μπαρμπόκα υπεύθυνη του προγράμματος μόνο χθες το πρωί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 45 λεπτών της έκθεσης παρακολούθησαν 100 μαθητές από 4 Δημοτικά Σχολεία των Χανίων, ενώ μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα και το απόγευμα.

Στο χώρο λειτουργούν 5 περίπτερα στα οποία και ξεναγούνται μικροί και μεγάλοι:

• ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ: Στο περίπτερο αυτό οι επισκέπτες μαθαίνουν πως τα φρούτα και λαχανικά έχουν τις δικές τους εποχές.« Όπως δεν φοράμε τα ίδια ρούχα χειμώνα-καλοκαίρι έτσι και δεν τρώμε τα ίδια φρούτα και λαχανικά όλες τις εποχές. Μαθαίνουν επίσης τα παιδιά για το ταξίδι της μπανάνας, ένα πολύ αγαπημένου φρούτου, που έρχεται από την Λατινική Αμερική και διανύει πολλά “τροφοχιλιόμετρα” άρα επιβαρύνεται το περιβάλλον και τους προτάσσουμε τα τοπικά προϊόντα και την τοπική μπανάνα» ανάφερε το στέλεχος της WWF.

• ΨΑΡΑΔΙΚΟ: Σε αυτό το περίπτερο τα παιδιά μαθαίνουν πως πρέπει να τρώνε το ψάρι στο σωστό μέγεθος. «Σύνθημα μας ότι αφήνω το γόνο να γίνει γονιός, δεν τρώμε τα μικρά ψάρια δεν τρώμε τον Κολλιό τον Αύγουστο γιατί τότε έχει αυγά…»

• KOYZINA: Εδώ οι επισκέπτες γνωρίζουν περισσότερα για το πως μπορούν να περιορίσουν τη σπατάλη φαγητού.

• SUPER MARKET: Ενημερώνονται για θέματα αγοράς προϊόντων και τη χρήση πάνινης σακούλας, αντί για πλαστικής.

• ΠΡΩΙΝΟ: Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο σπιτικό πρωινό καθώς όπως είπε η κ. Μπαρμπόκα «1 στα 2 παιδιά λέει ότι δεν τρώει τίποτα το πρωί πρωινό ή και πολλά από αυτά τρώνε συσκευασμένα προϊόντα με πολλά λίπη, ζάχαρη και αλάτι, επίσης το 50% των παιδιών είναι παχύσαρκο και αυτό το ποσοστό είναι και στην Κρήτη.» Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή και σήμερα το πρωί για σχολεία και το απόγευμα από τις 6μ.μ. – 8μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα