Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Μηνύματα αλληλεγγύης από εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο Χανίων

 

Μηνύματα αλληλεγγύης έστειλε η εκδήλωση ευαισθητοποίησης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον Δημοτικό Κήπο με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.
Η εκδήλωση, που είχε επίσης σκοπό την παροχή στήριξης σε ευάλωτες κοινωνικά και πληθυσμιακές ομάδες, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αγάπης και της Πανελλήνιας Καμπάνιας του Δικτύου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση περιελάμβανε τραγούδια από την χορωδία του Νηπιαγωγείου Τσικαλαριών, χριστουγεννιάτικες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το προσφυγικό ζήτημα, ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δραστηριότητες εμψύχωσης ομάδας για μικρούς και μεγάλους, ενώ μουσικό σύνολο και ορχήστρα απέδωσε χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μανώλης Αδοντάκης τόνισε ότι « ο Δήμος Χανίων είναι αρωγός σε προσπάθειες οι οποίες προσπαθούν να συντονίσουν, αλλά και να προωθήσουν το κομμάτι της συνεργασίας διαφόρων φορέων και συλλόγων, για ένα τόσο ιερό σκοπό, όπως είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Στη πόλη μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης γίνεται το πρώτο βήμα με σκοπό να εδραιωθεί και τα επόμενα χρόνια ώστε να περάσει το μήνυμα ότι, η αγάπη και το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι στάση ζωής και όχι τάση της εποχής, την οποία θυμόμαστε μόνο τις ημέρες των εορτών».
Από την πλευρά της η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Ελένη Καβαζίδου τόνισε ότι «οι φορείς, ομάδες και συλλόγοι, που παρευρίσκονται στη εκδήλωση, έχουν σαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν αλλά και να ενημερώσουν πάνω σε θέματα τις αρμοδιότητας τους. Με αυτό τον τρόπο και μέσα στο πνεύμα το Χριστουγέννων, όλοι μαζί να γιορτάσουμε αλλά και να συνειδητοποιήσουμε καλύτερα ότι, θα πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας, να έχουμε ανεπτυγμένη αγάπη για τον πλησίον μας, ανοχή στο διαφορετικό. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα, η οποία θέλει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αγάπης και η οποία ημέρα εντάσσεται στη Πανελλήνια Καμπάνια του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού, γιατί μέσα σ΄ όλα θέλουμε να ενισχύσουμε και το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα».
«Θέλουμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας του χρόνου, ενώ ευελπιστούμε ότι θα είμαστε ακόμα περισσότεροι»,κατέληξε η κα. Καβαζίδου.
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ
Τέλος ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων “Ο Αγιος Χριστόφορος”, Σταύρος Πολέντας απένειμε αναμνηστικά σε σχολεία που συμμετείχαν σε έκθεση εικαστικής δημιουργίας με θέμα την “Κυκλοφορικακή αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση”. Στις παράλληλες δράσεις να σημειώσουμε ότι λειτούργησε και έκθεση χριστουγεννιάτικων κατασκευών, καθώς επίσης οι συμμετέχοντες φορείς διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Βάμου, το Δήμο Χανίων, το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Παράρτημα Χανίων), το Χαμόγελο του Παιδιού , τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων “Ο Αγιος Χριστόφορος”, το Σώμα Ελληνικού οδηγισμού και το Κέντρο Πρόληψης που συνεργάζεται με το ΟΚΑΝΑ Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα