Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Μήνυμα αισιοδοξίας στη μάχη κατά του καρκίνου

Το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας στη μάχη κατά του καρκίνου έδωσαν οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ο Ευτύχης ταξιδεύει” και με αυτήν την αφορμή το Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπίου και ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης παιδιών με καρκίνο “Ορίζοντας” πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου στον χώρο του σχολείου μια όμορφη γιορτή με συμμετοχή μαθητών και γονέων και δρόμο τρεξίματος ενός χιλιομέτρου.
Σε όλους απονεμήθηκαν μετάλλια καθώς και αναμνηστικά διπλώματα στα σχολεία που συμπεριλαμβάνονταν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ο Ευτύχης ταξιδεύει”. Στον ρόλο του Ευτύχη ένας αρκούδος – ήρωας του παραμυθιού με τίτλο “Ο Ευτύχης και το ουράνιο τόξο” της συγγραφέως Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη, που τώρα “ταξιδεύει” στα σχολεία μεταφέροντας μηνύματα που χάρισαν στιγμές τρυφερότητας και συγκίνησης σε όλους όσοι συμμετείχαν -μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς- στην υλοποίηση των δράσεων αυτού του προγράμματος.
DSC01752Μιλώντας στα “Χ.Ν.”, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγροκηπίου Γιάννης Τσισμενάκης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του σχολείου τους στην εκπαιδευτική δράση “Ο Ευτύχης ταξιδεύει”, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Εμείς ευαισθητοποιηθήκαμε από μια πρόταση του “Ορίζοντα” που μας έγινε γύρω στον Δεκέμβριο, μετά από ένα παζάρι αγάπης που κάναμε για την ενίσχυση του Συλλόγου “Ορίζοντας” για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Μέσα στην τάξη ο κάθε δάσκαλος υλοποιεί το πρόγραμμα, ευαισθητοποιεί με τον τρόπο του τα παιδιά με το τι θα σκεφτεί να τους πει, ενώ μπορεί να εμπλέξει και γονείς, γιαγιάδες, παππούδες και φυσικά να διαβάσει και το παραμύθι που έχει γράψει γι’ αυτό τον σκοπό η καταξιωμένη συγγραφέας Ευδοκία Σκορδαλά που είναι σύζυγος του φίλου και συναδέλφου μας Ευάγγελου Κακατσάκη».
DSC01754Από την πλευρά της η συγγραφέας Ευδοκία Σκορδαλά εξέφρασε την ικανοποίησή της που το παραμύθι της, το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 2004, παραμένει πάντα επίκαιρο και σημείωσε ότι: «Ο Ευτύχης είναι ο αρκούδος μου, είναι ένα παραμύθι που έγραψα για τα παιδιά που πάσχουν από λευχαιμία και ήταν το 2004 που εκδόθηκε το παραμύθι αυτό. Από τότε συνεχίζει να κρατά συντροφιά στα παιδιά και αυτή τη σχολική χρονιά μπήκε στα σχολεία στο πρόγραμμα “Ο Ευτύχης ταξιδεύει”, πήγε από αγκαλιά σε αγκαλιά, από τάξη σε τάξη, από σχολείο σε σχολείο, έκαναν πολύ σπουδαία πράγματα παιδιά και δάσκαλοι και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί τον αγαπούνε, γιατί τον προσέχουνε, τον έχουνε φίλο τους και γιατί τα παιδιά νιώθουνε ότι η κάθε μπόρα που υπάρχει στη ζωή μας μπορεί να περάσει με καλή διάθεση, με αγάπη από τους άλλους και θα έρθει το ουράνιο τόξο».
Εκ μέρους του Δ.Σ. του “Ορίζοντα” η Ελένη Αναστασίου τόνισε ότι: «Το πρόγραμμα αυτό το ξεκινήσαμε μαζί με τη συγγραφέα του παραμυθιού Ευδοκία Σκορδαλά διότι θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι καρκίνος δεν σημαίνει θάνατος και αυτό ειδικά στα παιδιά που μέσα από το παραμύθι που είναι μια πραγματική ιστορία και έχει γραφτεί και δουλευτεί μέσα στο Νοσοκομείο με τα ίδια τα παιδιά να περάσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα, αυτό μας ενδιαφέρει, ότι ο καρκίνος νικιέται. Επίσης να πούμε στα παιδιά ότι δεν πρέπει να καπνίζουν, να κάνουν καλή διατροφή γιατί όλα αυτά βοηθάνε».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες