Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Μήνας εφηβείας στη δημοτική βιβλιοθήκη

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική ανταπόκριση από τα σχολεία του Νομού μας ολοκληρώθηκε ο “μήνας εφηβείας” στη δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων.
Πρόκειται για μία διοργάνωση των Εκδόσεων Πατάκη, που φιλοξενείται για δεύτερη χρονιά στη δημοτική βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της οποίας οργανωμένες τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων συμμετείχαν σε μία ξεχωριστή δημιουργική δράση, ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές του Νομού Χανίων, με θέμα: “Τα Χανιά σάς καλωσορίζουν. Οι έφηβοι αναδεικνύουν τη μαγεία του τόπου τους”.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 235 μαθητές, συνοδευόμενοι απ’ τους καθηγητές τους από 13 Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας, αλλά και της Περιφέρειας.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον χώρο του Media Lab της βιβλιοθήκης και εκεί με συντονιστή τον Χανιώτη συγγραφέα και αναπληρωτή καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Πολυχρόνη Κουτσάκη, να πάρουν μέρος σε ένα μικρό εργαστήριο σχεδιασμού μίας διαφημιστικής ιδέας προβολής του τόπου που ζουν.
Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η παρότρυνση των εφήβων να παρατηρήσουν με δημιουργική ματιά την καθημερινότητά τους, τα σημεία, ήθη και έθιμα του τόπου τους, τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους και όλα αυτά χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνικά μέσα, να τα αναδείξουν δημιουργικά από διαφημιστικά βίντεο και αφίσες.
Τα καλύτερα σενάρια για βίντεο μικρού μήκους και για αφίσες θα βραβευτούν από τις εκδόσεις Πατάκη.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την κυκλοφορία, στο τέλος Φεβρουαρίου, του καινούργιου αστυνομικού μυθιστορήματος του Π. Κουτσάκη “Μια ανάσα μόνο”, που διαδραματίζεται στα Χανιά (2ο βιβλίο της τριλογίας που ξεκίνησε με το “Καιρός για ήρωες”).

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα