Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Μικρά της πόλης

– (Oι λεπτομέρειες) Ακούμε πως η δημοτική αρχή στα Χανιά έχει μεγαλεπίβολα σχέδια σχετικά με την ανάπλαση των ενετικών μνημείων (προμαχώνας-σαμπιονάρα κ.λπ.). Καλά είναι τα σχέδια που ξεφυτρώνουν από τα συρτάρια σε προεκλογικές περιόδους, αλλά καλύτερα θα ήταν να είχε φροντίσει ο δήμος Χανίων στοιχειωδώς για την καθημερινότητα των δημοτών του (φωτ. 1 και 2). Τα πεζοδρόμια σε κεντρικά και απόκεντρα σημεία δεν περιποιούν τιμή σε ένα δήμο που φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους πρώτους σε προσβασιμότητα για ΑμΕΑ, αλλά και επισκεψιμότητα τουριστών. Ας μην αναφερθούμε στο κυκλοφοριακό – την πρώτη και μόνιμη πληγή της πόλης. Ο πολίτης/ψηφοφόρος δεν ψηφίζει αυτά που ΘΑ γίνουν, αλλά αυτά που έγιναν (ή δεν έγιναν). Αυτά που βιώνει.

– (Eυρωβουλευτικά) Όπως και να έχει, τέσσερις στους είκοσι τρεις ευρωβουλευτές της χώρας μας (Γεωργούλης, Λαγός, Καϊλή, Σπυράκη/Αβραμόπουλος) είναι παρά πολλοί για να μην προκαλούν σοβαρό προβληματισμό σχετικά με την ποιότητα των εκπροσώπων μας στην Ευρώπη. Αλλά, υπάρχουν κι άλλοι ευρωβουλευτές που δεν συντάσσονται με την εθνική εξωτερική πολιτική της χώρας σε θέματα ασφαλείας (Παπαδημούλης, φράκτης Έβρου) θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση. Νομίζουμε ότι, αν κάπου πρέπει να είναι ενωμένοι, υπερασπιζόμενοι κυρίως τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, αυτοί θα πρέπει να είναι όλοι μαζί οι ευρωβουλευτές μας. Διαφορετικά θα πρέπει τα κόμματα από τα οποία προέρχονται να λαμβάνουν και τα ανάλογα μέτρα. Διαφορετικά, για όλους γενικά τους ευρωβουλευτές, τίθεται θέμα επάρκειας στην άσκηση των καθηκόντων τους. Ή μήπως όχι;

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Τριτοκοσμική πόλη είναι τα Χανιά. Τόσα χρόνια δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, το κυκλοφοριακό χειρότερο από ποτέ, πάρκινγκ πουθενά. Εφόσον οι καρεκλοκένταυροι του δημοσίου δεν μπορούν να φτιάξουν ούτε τα στοιχειώδη/ αυτονόητα σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη ας παραιτηθούν και να βγούν άτομα που πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το Ρέθυμνο είναι από τις πιο προσβάσιμες πόλεις της χώρας καθώς ευτύχησε να έχει τα σωστά άτομα στις σωστές θέσεις. Στα Χανιά μόνο μιζέρια, κακομοιριά και εγωκεντρισμός μια ζωή και ας ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα. Ε μα έτσι δεν θα πάμε ποτέ μπροστά…..

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα