Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Μικρά – μικρά από την εκδήλωση της Fraport στα Χανιά

• Το θέμα των ΑμεΑ

2Ειδική αναφορά στο θέμα της εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία έκανε ο επιχειρησιακός διευθυντής της Fraport Greece Ηλίας Μαραγκάκης χαρακτηρίζοντας τα ΑμεΑ ως τους σημαντικότερους, από την άποψη της προσοχής, πελάτες για την εταιρεία. Ωστόσο, λίγο μετά την τοποθέτησή του πήρε τον λόγο εκ μέρους της ομάδας μπάσκετ με καρότσι “Αετοί Κρήτης” ο Γιώργος Σκορδύλης (φωτ.). Ο κ. Σκορδύλης αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό (“καψώνι” το χαρακτήρισε) που πήρε δημοσιότητα λόγω του τρόπου που (δεν) εξυπηρέτησε τα μέλη της ομάδας το προσωπικό της Fraport όταν αυτά βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Χανίων. Από τη μεριά της εταιρείας, αναγνώρισαν την ευθύνη αλλά επικαλέστηκαν περιορισμούς που θέτουν τα στάνταρ ασφαλείας. Το θέμα βέβαια είναι η προτεραιότητα που δίνεται σε αυτά τα άτομα ως προς την εξυπηρέτησή τους να μην μείνει κενό γράμμα και απλή εξαγγελία. Αυτό άλλωστε ζήτησε και ο εκπρόσωπος των “Αετών”.
• 12μηνος τουρισμός
Καίρια ήταν η τοποθέτηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκου Καλογερή σε αυτά που ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Alexander Zinell. Ο κ. Καλογερής ρώτησε τον κ. Zinell αν υπάρχει κάποιο σχέδιο από την εταιρεία προκειμένου να γίνουν τα Χανιά 12μηνος προορισμός όπως είναι η επιθυμία των τοπικών φορέων. Από την πλευρά του, ο κ. Zinell πέταξε το μπαλάκι στους τοπικούς φορείς λέγοντας πως η επίτευξη ενός τέτοιου στόχου προϋποθέτει τη συνεργασία πολλών ώστε τα Χανιά να γίνουν ελκυστικός προορισμός και τους “νεκρούς” σήμερα μήνες. Eφερε μάλιστα ως παράδειγμα τη Σαντορίνη υπογραμμίζοντας ότι η τοπική κοινωνία ήταν αυτή που κατάφερε να κάνει το νησί ετήσιο προορισμό.

 

• «Να τους πιέσετε!»
Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του τουριστικού πράκτορα Μανώλη Μαρινάκη ο οποίος αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης ενός σύγχρονου συνδετήριου δρόμου μεταξύ αεροδρομίου και Εθνικής Οδού. Ο κ. Μαρινάκης απέδωσε το πρόβλημα σε πολιτικά συμφέροντα και ζήτησε από τα στελέχη της Fraport σε κάθε συνάντηση που θα έχουν με τις τοπικές Αρχές να τους θέτουν ως πρώτο θέμα την κατασκευή του δρόμου. «Να πιέσετε τους φορείς ώστε να γίνει ο δρόμος», σημείωσε. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης ήταν ότι στην εκδήλωση ήταν “παρών” ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής. Φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά στην επικοινωνία μεταξύ μας εδώ στα Χανιά για να ζητάμε τη συνδρομή του Γερμανού διαμεσολαβητή…
• Αναζητήσεις…

4
3Καυστικά και με μεγάλη δόση χιούμορ τα πλακάτ των διαδηλωτών έξω από την εκδήλωση. Δεν έλειψαν και οι… αναζητήσεις φιλοσοφικού περιεχομένου. Στην πρώτη περίπτωση ο διαδηλωτής έγραφε στο πλακάτ του: “Ζητείται πατρίς”. Στη δεύτερη περίπτωση το μήνυμα ήταν πιο “αιχμηρό”: «Ζητείται Πολάκης να ξαπλώσουμε στον αεροδιάδρομο», σχολιάζοντας προφανώς τις προεκλογικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα