Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Μηδενικό ενδιαφέρον από ελληνικές επιχειρήσεις για προσλήψεις ατόμων με σύνδρομο Asperger

Μηδενικό είναι το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων πανελλαδικά να προσλάβουν άτομα με προσόντα που βρίσκονται στο σύνδρομο του αυτισμού. Αυτό μεταξύ άλλων επισημάνθηκε στην ημερίδα παρουσίασης της πλατφόρμας Jobslink το πρωί της Κυριακής στο χώρο του ΚΑΜ- Μεγάλο Αρσενάλι.

H πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα για εύρεση και διατήρηση της εργασίας για άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Όπως τόνισε η κ. Mαρία Ηλιοπούλου ψυχολόγος και πρόεδρος του “Ελληνικού συλλόγου για το σύνδρομο Asperger” (Ελ.σ.σ.Α.) . « Ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτή η πλατφόρμα από την “Επιτροπή Ελλάδα 2021” – με δωρεά στο σύλλογο μας – ήταν για να καλύψει τη μεγάλη δυσκολία που υπάρχει για άτομα με αυτισμό για να βρουν δουλειά λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους Και επειδή στην κοινωνία υπάρχει μια άγνοια για το θέμα αυτό και μια επιφύλαξη από τις εταιρείες και τους μελλοντικούς εργοδότες. »
Όπως επισήμανε η κ. Ηλιοπούλου παρότι μέχρι σήμερα « έχουμε πάνω από 100 άτομα υποψήφιους εργαζόμενους, δεν έχουμε καμία επιχείριση παρότι εκφράζεται η επιθυμία να ενταχθούν. Για αυτό κάνουμε αυτές τις εκδηλώσεις».
Για το Δήμο Χανίων η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Ελένη Ζερβουδάκη η ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) θα βγάλει σύντομα ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα για επιχειρήσεις ώστε οι τελευταίες να μπορούν να προσλάβουν με τη βοήθεια φροντιστή ανθρώπους με το σύνδρομο Αsperger


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα