Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Μια σκέψη έκανα…

Κύριε διευθυντά,
μα αφού οι Βρυξέλλες έχουν την τελευταία απόφαση για το θέμα περικοπής των συντάξεων, γιατί μεταβιβάζουν τα ακίνητα του Δημοσίου στο Υπερταμείο; Για εγγύηση των δανειστών δεν γίνεται;
Γιατί εξάλλου, κυβέρνηση και αντιπολίτευση μαζί, όταν υπόγραφαν δεν έβαλαν δικλίδα, όταν έχουμε πλεόνασμα να μην γίνουν περικοπές συντάξεων και τώρα οι δανειστές επιμένουν ότι πρέπει να τηρούνται τα συμφωνηθέντα, ασχέτως των πλεονασμάτων.
Aρα όλοι είναι συνυπεύθυνοι για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Γιατί αν περικοπούν όπως λένε οι συντάξεις κατά 18% που συμφωνήθηκαν, έχουν περικοπή και στο παρελθόν κατά 50%, θα σβήσουμε εντελώς… Εξάλλου οι συντάξεις είναι παρακρατηθέντα χρήματα των εργαζομένων, δεν είναι ΔΩΡΕΑ. Οι συνταξιούχοι συντηρούν όχι μόνο τους εαυτούς τους αλλά αιμοδοτούν και την αγορά, και έτσι τα χρήματα ξαναγυρίζουν στο κράτος, μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.
Επομένως πρέπει ακόμη περισσότερο (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) να πιέσουν τους δανειστές, κυρίως τη Γερμανία και Δ.Ν.Τ., γιατί πολύ μάς… έκατσαν στο σβέρκο. Αυτοί μάς χρωστάνε ακόμα, δάνεια και αποζημιώσεις του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Πήραν τον ΟΤΕ,… μένει να πάρουν και τον αέρα που αναπνέουμε.
Κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αύριο θα μάς ζητάτε την ψήφο μας. Κανονίστε πρώτα να πάρουμε, για να σας δώσουμε. Οι υποσχέσεις τελείωσαν. Αυτό ισχύει βέβαια και για τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Μανώλης Σκουνάκης,
ηλεκτρονικός – μηχανικός Τ.Ε. συνταξιούχος ΟΤΕ

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες