Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Μια όμορφη απόδραση του 3ου Γυμνασίου Χανίων στη φύση

Την  Κυριακή 17 ιουνίου του 2018 το 3ο Γυμνάσιο Χανίων πραγματοποίησε την τέταρτη και τελευταία για αυτό το σχολικό έτος  πεζοπορία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus KA 2  στο φαράγγι του Δικτάμου.
Το φαράγγι του Δικτάμου ξεκινάει από το χωριό Κατωχώρι Κυδωνίας στα Κεραμειά και καταλήγει στο χωριό Στύλος στον Αποκόρωνα. Προφανώς οφείλει το όνομα του στο κρητικό βότανο Δίκταμος, που φυτρώνει στις απόκρημνες κάθετες πλαγιές του.
Ξεκινήσαμε την πεζοπορία από ένα σχετικά εύκολο μονοπάτι προστατευμένοι από τον καυτό ήλιο χάρη στην σκιά  που πρόσφεραν τα πλατάνια. Πολύ γρήγορα αφήσαμε πίσω μας το εύκολο μονοπάτι και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με απόκρημνους βράχους, στενά και κακοτράχαλα περάσματα.
Το φαράγγι είναι γεμάτο από πλατάνια, σφάκες και θεόρατα εντυπωσιακά χαράκια. Με πιο γνωστό το ριζιμιό χαράκι που έχει χαρακτηριστεί ως το πιο εντυπωσιακό χαράκι στην Κρήτη λόγω της ιδιαιτερότητας του. Επάνω του φυτρώνει καθαρός Δίκταμος.
Το φαράγγι δέχεται σπάνια επισκέψεις λόγω της δυσκολίας που έχει. Παρόλα αυτά στα τελευταία 800 μέτρα γίνεται αρκετά πιο βατό. Από το σημείο αυτό μέχρι την έξοδο οι πλάτανοι σιγά σιγά  εξαφανίζονται με αποτέλεσμα ο ήλιος να ταλαιπωρεί τον στρατολάτη.
Έπειτα από περίπου 4,5 ώρες πορείας με τρεις στάσεις βγήκαμε στην άσφαλτο όπου λίγο πιο πάνω μας περίμενε το λεωφορείο μας.  Μας μετέφερε σε μια ταβέρνα του χωριού Στύλος και έτσι ολοκληρώσαμε την περιβαλλοντική μας εκδρομή.
Για αυτή την όμορφη απόδραση στην φύση, ευχαριστούμε πολύ τους καθηγητές μας, που διοργάνωσαν αυτή τη δραστηριότητα: κ.Χορευτάκη, κ.Λιονάκη, κ.Φωτόπουλο, κ.Κολοκυθά, κ.Χιωτάκη, κ.Ζαφειράκη, κ.Λιγκουνάκη, κ.Καστανάκη και τους συμμαθητές μας.
Το άρθρο επιμελήθηκε η μαθήτρια Μυρώπη Δασκαλάκη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα