Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Μια μοντέρνα ιστορία στον Αποκόρωνα

Με εντατικούς ρυθμούς και βαθιά προσήλωση στους στόχους τους, ο καθηγητής και οι εκπαιδευόμενοι της σχολής οικολογικής δόμησης της Γαλλίας “Noria et compagnie” εργάζονται καθημερινά για την πλήρη ανακαίνιση του κτηρίου του παλιού Δημοτικού Σχολείου στον Βαφέ Αποκορώνου.
Έτσι οι υπεύθυνοι του Δήμου Αποκορώνου και του οικείου Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού επέλεξαν για την ανακαίνιση του παραδοσιακού κτηρίου να κάνουν ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός. Επέλεξαν τους ειδικούς για τη μετάβαση σε ένα οικολογικό μοντέλο, με ενέργεια και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.
Ένα πείραμα που μπορεί να γίνει το στοίχημα της νέας εποχής για τον Αποκόρωνα. Παρότι οι τεχνικές και πρακτικές ανακατασκευής είναι δοκιμασμένες -με πρώτες ύλες που βρίσκονται παντού στην Κρήτη- εντούτοις η νέα πρόταση των Γάλλων μαζί με τη δική μας βιωμένη εμπειρία έρχεται για να καλύψει ένα κενό στην ταχεία μετάβαση στη νέα εποχή.
Οι σπουδαστές της Σχολής δεν πρωτοτυπούν. Δεν κάνουν κάτι που δεν κάναμε. Απλά προτείνουν στο παρόν ιστορικό μεταίχμιο να το θυμηθούμε και να το ξανακάνουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα