Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Μια Κυριακάτικη βόλτα

Η ΠΑΛΙΑ πόλη, με ή χωρίς lockdown, με ή χωρίς αυστηρά μέτρα παραμένει πόλος έλξης όλων των ηλικιών. Σε καθημερινή βάση.

ΤΩΡΑ, πόσο “κουρασμένοι” είναι οι νέοι μας, ώστε να αψηφούν και τις πιο πρόσφατες αυστηρές κυβερνητικές συστάσεις για την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης του κορωνοϊού, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία.

Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, η αντίδραση σε οτιδήποτε προέρχεται από τους μεγάλους, είναι ίδιον της νεανικής ηλικίας. Τη διαπιστώνουμε γύρω μας, τη βλέπουμε στις τηλεοπτικές ή διαδικτυακές οθόνες: Πλατείες γεμάτες νεαρούς και ημι-πιτσιρικάδες, με ποτά, σάντουιτς, παγωτά, πίτσες ή αραβικές πίτες στο χέρι, ακούν μουσικές σε υψηλούς τόνους και ρυθμούς. Νεαρές κοπέλες λικνίζονται σε χορευτικούς ρυθμούς, σαν να μη συμβαίνει τίποτε στην κοινωνία! Δυστυχώς, οι επιπολαιότητες ορισμένων πληρώνονται αργότερα “στο πολλαπλάσιο”. Τόσο από τους ίδιους, όσο κι από τους κοντινούς τους.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ πως η καλύτερη απάντηση στο κίνημα των δήθεν “κουρασμένων” (βαριεστημένων) είναι αυτή που επέλεξε το Μαξίμου: διακριτική παρουσία ελεγκτικών μηχανισμών και εντατικοποίηση στο έπακρο των εμβολιασμών. Ασταμάτητα. Ακόμη και μέσα στις γιορτές. Ακόμη και μετά τις δέκα το βράδυ. Μόνον έτσι υπάρχει πιθανότητα να επιτευχθεί μια κάποια ικανή ανοσία του πληθυσμού, όταν ξεφύγουμε από το 8,5% των εμβολιασθέντων (μέχρι σήμερα) και “κυνηγήσουμε” το 25 με 30% μέχρι το καλοκαίρι. Τότε, ναι “οι κυριακάτικες -πιθανόν και οι καθημερινές- βόλτες” στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα θα μπορούν να είναι ξανά απόλυτη και υγιεινή απόλαυση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα