Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Mια επένδυση… με ιστορία στο Λαφονήσι

minoan lines

Η είδηση της αγοράς της “Ελαφόνησος Α.Ε.” από μια τοπική ξενοδοχειακή επιχείρηση συζητήθηκε έντονα την περασμένη εβδομάδα.
Το μεγαλύτερος μέρος της “Ελαφόνησος Α.Ε.” άνηκε σε κατασκευαστική εταιρεία, παλαιότερα σε τράπεζα που εξαγοράστηκε από άλλη και ακόμα πιο παλιά σε γνωστούς επιχειρηματίες των Αθηνών με μεγάλες διασυνδέσεις.
Η έκταση που διαθέτει επί της ουσίας εκτείνεται και μέσα στην προστατευμένη ζώνη του Λαφονησιού, μια ζώνη στην οποία η “Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη” απαγορεύει μεγάλα ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις τα οποία κρατάει εκτός και μακριά της ευαίσθητης περιβαλλοντικά περιοχής. Γι’ αυτό εξάλλου η “Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη” είχε πολεμηθεί λυσσωδώς για χρόνια από κάθε είδους πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που ονειρεύονταν το Λαφονήσι ως μια κλειστή παραλία για τους πελάτες της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας που θα χτιζόταν.
Γι’ αυτό και προκαλεί εντύπωση η αγορά αυτή, αφού η νομοθεσία είναι πολύ συγκεκριμένη σε ό,τι αφορά στο καθεστώς των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών. Σε κάθε περίπτωση και στο Λαφονήσι χρειάζονται και ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα και θερμοκήπια και κατοικίες αλλά εκτός των προστατευόμενων περιοχών, σε χωροθετημένες ζώνες, μακριά η μία από την άλλη όπως προβλέπονται στο ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής και όπως ορίζει η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα