Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Μια έκκληση στα νέα παιδιά

Βραδινές ώρες, καθημερινή, ενημερωνόμαστε ότι η αστυνομία πραγματοποιούσε επιχείριση σε κατάστημα διασκέδασης στα Χανιά όπου εμφανιζόταν Κρητικός καλλιτέχνης και επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Φτάνοντας στο σημείο, το κατάστημα είχε ξεκινήσει να αδειάζει. Δεκάδες νέοι αποχωρούσαν από το χώρο και πολλοί άλλοι ακόμα έμεναν μέσα σε αυτό. Κοινό χαρακτηριστικό πέρα από την ηλικία τους; Ότι κανείς δεν φορούσε μάσκα!

Σε ένα κλειστό χώρο 300 και πλέον άτομα χωρίς μάσκα όταν καθημερινά τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται!

Κατανοητή η αίσθηση που επικρατεί σε πολλούς νέους -περάσαμε όλοι από αυτήν την ηλικία- ότι «δεν φοβόμαστε τίποτα, δεν μας πιάνει ο ιός κ.λπ.»…

Ωστόσο δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Ας έχουν υπόψιν τους οι νέοι ότι μπορεί ο κορωνοϊός να πλήττει -φαινομενικά- ηπιότερα τις μικρές ηλικίες, ωστόσο όταν γυρίσουν σπίτια τους θα έλθουν επαφή με τους γονείς, του παππούδες, τους συγγενείς τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ας έχουν υπόψιν τους επίσης πως το Νοσοκομείο Χανίων 7 ΜΕΘ είχε διαθέσιμες πριν την κρίση, 7 έχει σήμερα, 7 θα έχει ακόμα μέχρι να προχωρήσει η δωρεά του ιδρύματος “Νιάρχος”.

Επομένως οι επιλογές μας είναι λίγες.

Ας εκμεταλλευτούμε το τέλος της τουριστικής περιόδου και ότι μέχρι τον Απρίλιο θα είναι λιγοστές οι μετακινήσεις προς και από το νησί κι ας περιορίσουμε την εξάπλωση του όπως κάναμε την περασμένη Άνοιξη…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες