Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Μια απάντηση σε επιστολή

Κύριε διευθυντά,
στο φύλλο σας του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου ο κύριος Κνιθάκης αναρωτιέται αν η σημαία πρέπει να ‘ναι αναρτημένη με το σύμβολο του σταυρού πάνω ή κάτω. Παραθέτει και τη σχετική φωτογραφία σε κάποιο εξώστη.
Ενα είναι σίγουρο. Ο συμπολίτης μας δε θέλει να προσβάλει τις όποιες θρησκευτικές πεποιθήσεις επικρατούν, απλά θέλει να κραυγάσει πως η πατρίδα κινδυνεύει.
Όλα ξεκίνησαν την περίοδο του ψυχρού πολέμου όταν ένας στρατιωτικός θέλοντας να δείξει τον κίνδυνο σύρραξης που ελόχευε ύψωσε στο στρατόπεδό του την αστερόεσα ανάποδα. Από τότε έχει την έννοια του HOME IN DISTRESS, δηλ. η πατρίδα κινδυνεύει. Ισως θα έπρεπε όλοι όσοι ακόμα τολμούν να αναρτούν τη σημαία μας στα σπίτια τους να κάνουν το ίδιο γιατί είτε είμαστε σίγουροι γι’ αυτό είτε το ψυχανεμιζόμαστε η Ελλάδα κινδυνεύει.
Εχουμε φτάσει στο σημείο που οι ίδιοι οι γονείς παροτρύνουν τα παιδιά τους να γίνουν μετανάστες! Ναι, η Ελλάδα κινδυνεύει. Σίγουρα το να υψώνεις σε τέτοιους καιρούς τη σημαία θέλει καθαρή σκέψη και κουράγιο σ’ ένα ΤΩΡΑ που τα πάντα είναι πιο φολκλόρ.

Ευχαριστώ
Μάρω Λεδάκη
Αγγλική Φιλολογία – μεταφράστρια


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα