Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Μία ανάσα από την τελική επικράτηση ο Μπίντεν

Τρεις μέρες μετά την ημέρα των εκλογών, η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται σε πολλές Πολιτείες, με τη μάχη να συγκεντρώνεται πλέον σε τέσσερις από τις πέντε, την Pennsylvania, την Arizona, τη Nevada και την Georgia. Στη North Carolina παρότι έχει μείνει ένα μεγάλο μέρος ψήφων η πιθανότητα είναι υπέρ Τραμπ και λογικά θα περάσει στους Ρεπουμπλικάνους. Στο σύνολο των Πολιτειών ο Μπίντεν αυτή τη στιγμή καταγράφει πολύ μεγάλο προβάδισμα μιας και είναι μπροστά με 4.082.414 χιλιάδες ψήφους. Σε αριθμό εκλεκτόρων συγκεντρώνει 253 και ο Τράμπ 214. Το θετικό είναι ότι μέσα στην μέρα θα έχει ξεκαθαρίσει το εκλογικό τοπίο και θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Π. Περάκης και Γ. Ουντράκης, ετοιμάζονται για τη νέα καραντίνα και σχολιάζουν την τοπική – και όχι μόνον – επικαιρότητα.

Στην Georgia(16 εκλέκτορες), Νότια Πολιτεία η οποία από το 1972 μόνο δύο φορές την έχουν κερδίσει οι Δημοκρατικοί ακόμη και σήμερα Παρασκευή βρίσκεται στο όριο, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 99.9%. Χθες ο Τραμπ κατέγραφε προβάδισμα 18 χιλιάδες ψήφων. Σήμερα ο Μπίντεν έχει περάσει μπροστά με 917 ψήφους. Η ανατροπή αυτή έγινε διότι, μεγάλα αστικά κέντρα της Πολιτείας όπως το Douglas, Clayton και το Ghatam και άλλες πόλεις γύρω από την Atlanta, τα οποία αποτελούν ισχυρά Δημοκρατικά κέντρα δίνουν διαφορά υπέρ του Μπίντεν. Είναι μια Πολιτεία η οποία αν κερδηθεί από τους Δημοκρατικούς θα είναι μεγάλο πλήγμα στον ισχυρό Νότιο άξονα των Ρεπουμπλικάνων.

Στην Arizona(11 εκλέκτορες), ο Μπίντεν προηγείται με 47 χιλιάδες ψήφους. Το προβάδισμα από την αρχή της καταμέτρησης το κρατάει ο Μπίντεν. Η ενσωμάτωση έχει φτάσει στο 90%. Όπως και χθες έτσι και σήμερα η καταμέτρηση είναι σε χαμηλά ποσοστά σε περιοχές με μεγάλο πληθυσμό, ουσιαστικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, στις οποίες οι Δημοκρατικοί φαίνεται να υπερισχύουν, όπως το Maricopa, το Pima, και το Coconino. Είναι μία Πολιτεία στην οποία αν δεν φτάσει η εσωμάτωση στο 98% δεν θα έχουμε καθαρή εικόνα του νικητή.

Στην Nevada(6 εκλέκτορες), είναι Πολιτεία η οποία στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις πήγε με το μέρος των Δημοκρατικών. Αυτή τη στιγμή η καταμέτρηση δίνει στον Μπίντεν μεγαλύτερο προβάδισμα σε σχέση με χθες μιας και προηγείται με 12 χιλιάδες ψήφους., με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 89%. Και σε αυτή την Πολιτεία υπάρχουν δύο μεγάλα αστικά κέντρα. Το Washoe και το Clark τα οποία θα κρίνουν τον τελικό νικητή. Και στις δύο περιοχές αυτή τη στιγμή το προβάδισμα των Δημοκρατικών είναι υψηλό.

Στην Pennsylvania(20 εκλέκτορες), το μομέντουμ δίνει νικητή των Μπίντεν. Η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων βρίσκεται στο 95% και μένουν ακόμη να καταμετρηθούν 175 χιλιάδες ψήφοι. Ο Τράμπ είναι μπροστά μόλις με 19 χιλιάδες ψήφους. Στο μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της Πολιτείας, τη Philadelphia μένουν 58 χιλιάδες ψήφοι ακόμη να ενσωματωθούν στα αποτελέσματα. Είναι μία περιοχή που επικρατεί με τεράστιες διαφορές το Δημοκρατικό στοιχείο. Παράλληλα άλλες περιοχές της Pennsylvania που έχουν να δώσουν αρκετά «μπλε» ψηφοδέλτια είναι το Delaware και το Centre. Τα παραπάνω είναι μεγάλα αστικά κέντρα με πολλές χιλιάδες πληθυσμό. Το επιτελείο του Μπίντεν θεωρεί βέβαιη την επικράτηση στην κρίσιμη αυτή Πολιτεία των 20 εκλεκτόρων.

Όπως και χθες έτσι και σήμερα το πλέον αισιόδοξο για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών είναι ότι, καταγράφει μόνο ανοδική πορεία σε όλες τις κρίσιμες Πολιτείες.

 

Ενσωμάτωση

Διαφορά

Arizona

90%(11 εκλέκτορες)

+1.6% Biden

Pennsylvania

95%(20 εκλέκτορες)

+0.3% Trump

Nevada

89% (6 εκλέκτορες)

+0.9% Biden

Georgia

99%(16 εκλέκτορες)

957 ψήφοι Biden

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα