Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Μια (ακόμα) τετραετία… ερωτήσεων για τα Τοπόλια

Με τη διάλυση της Βουλής να αναμένεται σήμερα ώστε να γίνει κι επίσημα η προκήρυξη των εκλογών, κλείνει μια τετραετία κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, κατά την οποία ήρθαν στην εθνοσυνέλευση αρκετά ζητήματα των Χανίων.
Τακτικός… θαμώνας πάντως, ήταν αναμφίβολα το έργο της παράκαμψης Τοπολίων, που έχει λάβει πλέον διαστάσεις… μύθου ή ανεκδότου.
Στο “φινάλε” λοιπόν αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου, βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν μια ακόμα ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών, μεταφέροντας τις αντιδράσεις και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για τις καθυστερήσεις του έργου.
Πόσες κυβερνήσεις, πόσοι υπουργοί έχουν λάβει αντίστοιχα ερωτήματα βουλευτών; Χάσαμε πλέον τον λογαριασμό.
Με τέτοιες όμως τραγελαφικές καταστάσεις, μαζί με τον λογαριασμό των ερωτήσεων χάνεται και η εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο στα δημόσια έργα, όσο και απέναντι στην Πολιτεία, είτε αυτή παρουσιάζεται ως τοπική αυτοδιοίκηση είτε ως κεντρικό κράτος.
Κι έτσι “ανθίζουν” οι μηδενιστικές λογικές του τύπου… «όλοι ίδιοι είναι», τις συνέπειες των οποίων πολύ καλά τις γνωρίζουμε.
Κι άντε τώρα μέσα σε μια προεκλογική περίοδο, να μιλήσουν οι πολιτευτές στους ψηφοφόρους για κατασκευή του Β.Ο.Α.Κ., για φράγματα και για άλλες υποδομές, σε έναν τόπο που για 9 χιλιόμετρα επαρχιακού δρόμου, έχουμε “φάει” ήδη δέκα χρόνια!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα