Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Μέτρα κατά της παράνομης στάθμευσης στα Χανιά

Τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης σε συμβολές οδών, έτσι ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση μεγάλων οχημάτων όπως τα λεωφορεία αλλά και των πεζών έχει ως στόχο η τοποθέτηση ελαστικών κυλίνδρων από το τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και Φωτεινής Σηματοδότησης του Δήμου Χανίων.

Το τελευταία διάστημα οι ελαστικοί κύλινδροι τοποθετήθηκαν σε 21 διαφορετικά σημεία, ενώ πρόκειται να εγκατασταθούν και σε άλλα σημεία όπου κρίνεται σκόπιμο.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως οι κύλινδροι έχουν περιορίσει σημαντικά την παράνομη στάθμευση στα σημεία όπου τοποθετήθηκαν και έχουν λειτουργήσει αποτρεπτικά στα μποτιλιαρίσματα και στα προβλήματα κίνησης οχημάτων και πεζών.
«Οι ελαστικοί κύλινδροι μπήκαν σε σημεία που απαγορεύεται από τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας η στάθμευση και ειδικότερα   στις συμβολές των οδών 5 μέτρα πριν και 5 μέτρα μετά. Είναι κατασκευασμένοι πολυουρεθάνη και είναι πιο ανθεκτικοί  σύγκριση με τους κώνους», μας είπαν από το τμήμα σηματοδότησης.
Ειδικότερα οι ελαστικοί κύλινδροι έχουν τοποθετηθεί σε:
•ΑΚΤΗ ΚΑΝΑΡΗ: Στην περιοχή της Νέας Χώρας, στη συμβολή με την Μελετίου Μεταξάκη.
•ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΛΩ: Στο “τρίγωνο” στο σημείο όπου στρίβουν τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία.
•Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ και ΠΕΡΙΔΟΥ: Στη συμβολή των δύο δρόμων και πιο κάτω στη συμβολή με την Γρηγορίου Ε΄κοντά στο Δημοτικό Πάρκινγκ.
•ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ και ΓΟΓΟΝΗ: Στη συμβολή των δύο δρόμων.
•ΠΑΛΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ: Στο σημείο όπου τα αυτοκίνητα φτάνουν στη Γογονή από την οδό Φαλασάρνης και που στο παρελθόν το μποτιλιάρισμα ήταν καθημερινό εξαιτίας της παράνομης στάθμευσης.
•Ι. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ: Στη διασταύρωση με Σολωμού και Νεάρχου και σε άλλα σημεία προς τα Δικαστήρια.
•ΚΥΔΩΝΙΑΣ: Στη διάβαση των πεζών έξω απότο δημαρχείο.
•ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ και ΠΛΟΥΜΙΔΑΚΗ: Απέναντι από την τράπεζα Πειραιώς και δίπλα στον Δημοτικό Κήπο
•ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και Γ. ΣΓΟΥΡΟΥ στα Λενταριανά: Προκειμένου να διευκολύνται σχολικά λεωφορεία.
•ΚΑΛΑΜΑΚΙ: Τοποθετήθηκαν 4 ελαστικοί κύλινδροι στο σημείο της συμβολής της παλιάς εθνικής οδού και της οδού Ειρήνης.
•ΝΕΑΡΧΟΥ και ΜΑΛΙΝΟΥ: Στο σημείο αυτό δεν μπορούσε να στρύψει το λεωφορείο του Αγ. Ιωάννη. Με αυτή τη ρύθμιση τα ΙΧ δεν παρκάρουν και το λεωφορείο κινείται κανονικά.
•ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΗ και ΠΟΥΛΑΚΑ στο Αγ. Ιωάννη: Επίσης για την κίνηση των οχημάτων.
•ΣΜΥΡΝΗΣ και ΜΑΡΓΟΥΝΙΟΥ: Τοποθετήθηκαν οι κύλινδροι καθώς σε αυτό το σημείο δεν μπορούσαν να στρίψουν τα απορριμματοφόρα.
•ΣΚΑΛΙΔΗ: Στη συμβολή με την Π. Κελαϊδή για τα λεωφορεία, αλλά και κοντά στην πλατεία 1866 ώστε να αποτραπεί η στάθμευση αυτοκινήτων στις διαβάσεις.
•ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Σε ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου απέναντι από το στάδιο. Παρότι υπάρχει σήμα που απαγορεύει τη στάθμευση καθημερινά στάθμευαν πάρα πολλά ΙΧ. Τοποθετήθηκαν 20 κύλινδροι έτσι ώστε ο δρόμος να είναι ανοικτός.
•ΖΥΜΒΡΑΚΑΚΗΔΩΝ: Σε σημεία συμβολής με άλλους δρόμους.
•MΥΛΩΝΟΓΙΑΝΝΗ: Σε δύο σημεία σε συμβολές με άλλους δρόμους.
Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ξανθουδάκης είπε ότι η ενέργεια αυτή «θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης και έγινε με υποδείξεις της Τροχαίας, του ΚΤΕΛ και της ΔΕΔΙΣΑ ώστε να διευκολυνθούν στην κίνηση των οχημάτων τους.  Επίσης και πολλοί πολίτες μας   έχουν ζητήσει  να βάλουμε κύλινδρους σε διάφορα σημεία της πόλης όπου υπάρχουν ράμπες καθώς βλέπουν ότι τα ΙΧ δεν μπορούν να παρκάρουν.»

Στην Κίσαμο

Στο μεταξύ, μέτρα για τη «μείωση των παράνομων παρκαρισμάτων στην πόλη της Κισάμου» αποφασίστηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιδημάρχου Εμμ. Δερουκάκη, του προέδρου της  Τοπικής Κοινότητας Κισάμου,  Βασίλη Κωνσταντουλάκη και του Υποδιευθυντή του Επιτελείου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων Γεώργιου Στρατηδάκη.
Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κισάμου, στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο πρόεδρος του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου (ΝΕΣΚ), Ευάγγελος Πατεράκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Κισάμου, Κυριάκος Τζαμτζόγλου, καθώς και ο Διοικητής του Α.Τ. Κισάμου, Σταύρος Γεωργαλής.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «θέμα της συνάντησης ήταν η προσπάθεια που απαιτείται για τη μείωση των παράνομων παρκαρισμάτων στην πόλη της Κισάμου και ειδικά επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και επί της πλατείας Τζανακάκη, όπου το πρόβλημα εντείνεται κατά  τους θερινούς μήνες».
Ο Υποδιευθυντής κ. Στρατηδάκης τόνισε ότι «θα αυξηθούν άμεσα τα μέτρα αστυνόμευσης στην πόλη της Κισάμου και η αστυνομία θα προβεί σε αφαίρεση πινακίδων σε φορτηγά που δεν τηρούν τη νομοθεσία».

 

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες