Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Μεταρρυθμίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

» Απάντηση Δένδια μετά από παρέμβαση του Νότη Μαριά

Η πρόταση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου για τη μεταρρύθμιση της ΕΛ.ΑΣ. στην Περιφέρεια Κρήτης θα ληφθεί υπόψη στο πλαίσιο του οικείου σχεδιασμού για την αναβάθμιση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών της επεσήμανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας απαντώντας σε σχετική αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας απάντησε μεταξύ άλλων:
«Το θέμα της συνεχούς αναβάθμισης της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών επίτευξης του στόχου αυτού αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου, αναφορικά με την αναδιοργάνωση της βασικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας. Η διαβούλευση ολοκληρώθηκε και είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που έχουν υποβληθεί προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, ώστε αυτό να καλύπτει, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όχι μόνο τις υφιστάμενες, αλλά και τις προκύπτουσες, βάσει μελετών και διαφαινόμενες μελλοντικές ανάγκες και απαιτήσεις. Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας εντάχθηκε και η αξιολόγηση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των περιφερειακών Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε σχέση με τις πραγματικές αστυνομικές ανάγκες και τις τοπικές ιδιαιτερότητες, για την ολοκληρωμένη και συνολική εξέταση και μελέτη του ζητήματος, με στόχο τον άρτιο σχεδιασμό της νέας, σύγχρονης και ορθολογικής δομής του Σώματος, προς εξασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου προστασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».
Ο ίδιος προσθέτει ότι «όλες οι απόψεις, παρατηρήσεις, θέσεις και προτάσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και επεξεργασίας για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, καθότι συνεισφέρουν στην πληρέστερη ενημέρωση και τη μόρφωση ολοκληρωμένης και σαφούς άποψης. Περαιτέρω δε, συμβάλλουν στην πρόκριση των πλέον πρόσφορων, κατά περίπτωση, επιλογών και τελικώς στη λήψη αποφάσεων που εξυπηρετούν κατά τον καλύτερο τρόπο το υπηρεσιακό και ευρύτερο δημόσιο συμφέρον».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα