Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Μετ’ εμποδίων παροχή υπηρεσιών υγείας

Η έλλειψη οδηγού τείνει να τινάξει στον αέρα την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Χανίων που εξυπηρετεί πάνω από 150 άτομα σε όλο το Νομό, ενώ την ίδια ώρα εκτός λειτουργίας έχει τεθεί εδώ και 20 ημέρες ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Χανίων.

Η μετάθεση όλων των οδηγών του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου Χανίων στο ΕΚΑΒ, η μη συνεργασία από το δεύτερο προκειμένου να διαθέσει έστω ένα οδηγό, έχει ως αποτέλεσμα την προβληματική λειτουργία της Κινητής Μονάδας, που την Τρίτη και την Τετάρτη δεν πραγματοποίησε τις προγραμματισμένες της εξόδους.
Σημειώνεται ότι η μονάδα καλύπτει 150 άτομα σε όλο το Νομό Χανίων και τυχόν αναστολή της λειτουργίας της θα έχει δραματικές συνέπειες για τους ψυχικά πάσχοντες.
«Δεν θα κλείσει η μονάδα, αυτό είναι δεδομένο. Έχουμε ζητήσει να μας δώσουν ένα οδηγό από την ΔΥΠΕ και θα μας τον δώσουν. Θα μετακινηθεί ένας οδηγός από Κέντρο Υγείας από τη στιγμή που δεν θέλει το ΕΚΑΒ να μας δώσει κάποιο άτομο. Ισως και εντός των ημερών να γίνει η μετακίνηση» λέει ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ. Χ. Δουλγεράκης.
Την ίδια στιγμή δεκάδες είναι τα έγγραφα προς τους αρμόδιους από τους υπεύθυνους της Κινητής Μονάδας και το Σύλλογο Εργαζομένων στο πρώην Ψυχιατρείο Χανίων.

«Με το νόμο 4072 κατήργησαν τις ειδικότητες των οδηγών από τα νοσοκομεία και πήγαν στο ΕΚΑΒ. Από εμάς έφυγαν 7 άτομα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αξιοποιηθεί επαρκώς ο ψυχιατρικός τομέας που έχει πολύ μεγάλες ανάγκες καθώς πολλές δομές μας είναι εκτός Χανίων» αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Ψυχιατρείο κ. Μανώλης Αναγνωστόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο η κινητή μονάδα προσφέρει σημαντική βοήθεια στους ψυχικά πάσχοντες. Χωρίς την παρουσία της «ή θα υποτροπιάζουν ελλείψη στήριξης ή θα έρχονται στο Νοσοκομείο Χανίων και θα συνωστίζονται για να τους γράψουν δύο φάρμακα στη Ψυχιατρική μονάδα.
Είναι κρίμα να κινδυνεύει να διαλυθεί μια τόσο σημαντική μονάδα ελλείψη οδηγού!» σημείωσε ο ίδιος.
Από μεριάς των εργαζομένων και των φορέων του ψυχιατρείου έχουν ενταθεί οι προσπάθειες ώστε να στελεχωθεί άμεσα η μονάδα και να μην συνεχιστεί η υποβάθμισή της.

 

ΧΩΡΙΣ ΑΞΟΝΙΚΟ
ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ

Την ίδια στιγμή χωρίς αξονικό τομογράφο παραμένει το Νοσοκομείο Χανίων εδώ και 20 περίπου ημέρες καθώς ο παλιός έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και αναμένεται ακόμα η εγκατάσταση του νέου. «Για τον παλιό αξονικό τομογράφο πρέπει να πούμε ότι έχει τελειώσει η λειτουργία του. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί.
Ο νέος θα εγκατασταθεί σε ένα τρίμηνο όπως υπολογίζουμε. Μέχρι τότε έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες να προμηθευτούμε ένα άλλο αξονικό τομογράφο από το Ρέθυμνο. Πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο» δηλώνει ο κ. Δουλγεράκης.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα