Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Μελωδίες αλληλεγγύης από το Πολυφωνικό Σύνολο Χανίων

Μελωδίες… αλληλεγγύης από το Πολυφωνικό Σύνολο Χανίων «ΑΠΟΛΛΩΝ», που την ερχόμενη Δευτέρα στις 9 το βράδυ, πλαισιωμένο από μεικτή Χορωδία και την Φιλαρμονική του Δήμου Χανιών, θα πραγματοποιήσει Μουσική – Χορωδιακή βραδιά για την ενίσχυση του Συλλόγου «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ»  στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου, Αρχιμουσικού Παύλου Μπαϊλακη.
H  συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Συνόλου και θα περιλαμβάνει παλιά, νοσταλγικά τραγούδια με γενική είσοδο πέντε ευρώ. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο ώρες.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Πολυφωνικού Συνόλου Χανίων «ΑΠΟΛΛΩΝ» Παύλος Σειραδάκης, το Σύνολο ιδρύθηκε το 2012, αρχικά από μια παρέα φίλων με αγάπη για την τέχνη της Μουσικής. Στο πέρασμα του χρόνου, στο Σύνολο ενσωματώθηκαν περισσότερα μέλη που είχαν μεράκι και αγάπη για την χορωδιακή μουσική. Σήμερα το Πολυφωνικό Σύνολο Χανίων «ΑΠΟΛΛΩΝ» μετρά πάνω από 35 χορωδούς ενώ έχει πραγματοποιήσει σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στην Αν. Τάφρο, τα έσοδα των οποίων προσφέρονται σε ιδρύματα της πόλης όπως ΚΗΦΑΜΕΑ, ΕΛΕΠΑΠ, ΟΡΙΖΟΝΤΑ κ.α
KODAK Digital Still CameraΦέτος στο Σύνολο έχει ενταχθεί και Γυναικείο τμήμα Χορωδών, εμπλουτίζοντας έτσι την πολυφωνία του. Σύμφωνα με τον κ. Σειραδάκη την ερχόμενη Δευτέρα, οι Χανιώτες και οι επισκέπτες της πόλης, θα ακούσουν στο θέατρο της Αν. Τάφρου « καντάδες, τραγούδια από την παλιά Αθήνα, των Σογιούλ, Χατζηαποστόλου αλλά και Δροσίνη, Σολωμού κ.α, Πλακιώτικα τραγούδια και Επτανησιακές καντάδες». Ο ίδιος εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την συνεργασία του Συνόλου με την μεικτή Χορωδία και την Φιλαρμονική του Δήμου Χανιών.
Από την πλευρά του ο 82χρονος χορωδός Θεόδωρος Βλάχος, από τα παλαιότερα μέλη του Συνόλου, επεσήμανε την αγάπη του για την χορωδιακή μουσική, καθώς κατάγεται από τα Επτάνησα ενώ στα νιάτα του υπήρξε Αρχιμουσικός στο Ναυτικό αλλά και στην Χορωδία Χανίων.  «Με ευχαριστεί να τραγουδάω με αυτήν την ωραία παρέα. Γιατί πέρα από τις συναυλίες που δίνουμε, το πλούσιο ρεπορτόριο, πολλές φορές γινόμαστε μια μεγάλη συντροφιά. Η Μουσική μας ενώνει» επεσήμανε ο κ. Βλάχος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα