Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για το “Μαρκοπούλου”

Τη θέση τους από αυτή στη σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Χανίων για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, διαχωρίζουν τα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης με το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Γονέων & Κηδεμόνων, Κώστας Μπροκαλάκης – πολιτικός μηχανικός, Αναστασία Δρακάκη – πολιτικός μηχανικός και Μαρία Μαρινάκη – αγρ. τοπογράφος μηχανικός, καθώς όπως επισημαίνουν δεν πρέπει η Ένωση «να  υπεισέρχεται σε ζητήματα πολιτικής-κομματικής αντιπαράθεσης τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό πολιτικό επίπεδο, καθώς και σε ζητήματα που δεν έχουν άμεση σχέση με τα σχολεία και τα παιδιά μας».

Αναλυτικά, τα εκλεγμένα μέλη στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Σύμφωνα με το καταστατικό της, σκοπός της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χανίων είναι «Η μελέτη και προβολή των προβλημάτων των Σχολείων του Δήμου Χανίων και ο συντονισμός της δράσης όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με στόχο την επίλυση αυτών είτε σε συνολικό επίπεδο είτε ανά εκπαιδευτική μονάδα, ανάλογα με το παρουσιαζόμενο πρόβλημα».
Σκοπός λοιπόν, της Ένωσης δεν είναι σε καμία περίπτωση να υπεισέρχεται σε ζητήματα πολιτικής-κομματικής αντιπαράθεσης τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό πολιτικό επίπεδο, καθώς και σε ζητήματα που δεν έχουν άμεση σχέση με τα σχολεία και τα παιδιά μας.
Έτσι, θεωρούμε ότι η σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης σχετικά με το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου είναι τελείως άτοπη, καθώς παίρνει θέση σε θέματα που δεν αφορούν την Ένωση αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ζητάει και πράγματα που δεν ευσταθούν, όπως:
1)Το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου να παραχωρηθεί στο Δήμο Χανίων δωρεάν, τη στιγμή που με βάση την κείμενη νομοθεσία δεν υφίσταται δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης αφού είναι ιδιοκτησία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, αλλά υπάρχει μόνο η δυνατότητα της μίσθωσης ή της εξαγοράς, όπως επανειλημμένα έχει ειπωθεί στο τωρινό και στο προηγούμενο Δ.Σ.
2)Να καταργηθούν οι συντελεστές δόμησης και κάλυψης, τη στιγμή που πρέπει να υπάρχουν όροι δόμησης στην έκταση που θα παραχωρηθεί στο Δήμο (συντελεστής δόμησης, ποσοστό κάλυψης) για να μπορεί να κατασκευαστεί  αναψυκτήριο, κτίριο για τη στέγαση των υπηρεσιών υποστήριξης της έκτασης, πιθανόν ανοικτό θέατρο μικρής κλίμακας, αποδυτήρια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το θέατρο, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ.
Γι’ αυτό θα πρέπει η Ένωση Γονέων να μην υπεισέρχεται σε ζητήματα πολιτικής φύσεως και τεχνικά ζητήματα που είναι ευθύνη άλλων και που δεν αφορούν τα σχολεία και τα παιδιά μας, ειδικά κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο των κεντρικών και αυτοδιοικητικών εκλογών.
Όλοι συμφωνούμε ότι το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου έκτασης 52στρ. θα πρέπει να είναι το μητροπολιτικό πάρκο του Δήμου μας, μία όαση πρασίνου, με χρήσεις που θα συνάδουν με το πάρκο και θα του δίνουν ζωή και όχι ένα πάρκο που δεν θα έχει καμία χρηστικότητα όπως έχουμε βιώσει σε άλλες περιπτώσεις, π.χ. Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας. Ένα πάρκο που θα μπορούν οι γονείς με τα παιδιά τους να περπατήσουν, να αθληθούν, να ξεκουραστούν, να απολαύσουν τον καφέ τους κλπ. Θεωρούμε ότι αυτός θα πρέπει να είναι, και είναι ο κοινός στόχος όλων των αιρετών και πολιτών των Χανίων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα