Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Μέγκαν,Χάρι και Μαλάλα για τη Διεθνή Ημέρα του Κοριτσιού

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Μαλάλα Γιουσαφζάι για να συζητήσουν ένα θέμα που βρίσκεται στην καρδιά τους: τη σημασία της εκπαίδευσης των γυναικών.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, που μετακόμισαν στην Καλιφόρνια με τον γιο τους Άρτσι νωρίτερα φέτος, θα λάβουν μέρος σε μια ζωντανή διαδικτυακή συνομιλία με την 23χρονη ακτιβίστρια από το Πακιστάν για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας του Κοριτσιού την Κυριακή 11 Οκτωβρίου. Η συζήτηση, η οποία θα μεταδοθεί μέσω του YouTube και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Malala Fund, θα δείξει τους τρεις τους «να αναλύουν τα εμπόδια που συναντούν 130 εκατομμύρια κορίτσια να πάνε στο σχολείο και γιατί είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε κοριτσιού στη μάθηση».

Η Μαλάλα άρχισε να μιλάει για το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση από μικρή ηλικία και όταν ήταν 15 χρόνων δέχτηκε δολοφονική επίθεση για την ακτιβιστική της δράση.

Το 2013 της απονεμήθηκε το Βραβείο Ζαχάρωφ και ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης.

Το 2014 τελικά της απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Σήμερα είναι ο νεότερος κάτοχος βραβείου Νόμπελ στον κόσμο, κερδίζοντας το σε ηλικία 17 ετών και αργότερα λειτούργησε το Malala Fund, το οποίο ίδρυσε μαζί με τον πατέρα της, Ζιαουντίν Γιουσαφζάι.

Η Μέγκαν άρχισε επίσης να μιλάει για τα δικαιώματα των γυναικών από νεαρή ηλικία, καθώς σε ηλικία 11 χρόνων έστειλε επιστολή σε εταιρεία για να αλλάξει τη διαφήμιση για ένα απορρυπαντικό πιάτων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες